Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

M.M.Lj. [ Gradski.me ]

28. 12. 2023. 12:11 >> 12:13
Čitaj mi:

SKUPŠTINA GLAVNOG GRADA

Usvojen budžet Glavnog grada, novi direktori Zečević, Vulikić, Gajević i Batilović

Odbornici u Skupštini Glavnog grada usvojili su budžet Glavnog grada za narednu godinu koji je projektovan na 133,4 miliona eura. Budžet je podržalo 34 odbornika, devet je bilo protiv, a tri uždržana. Imenovana su četiri direktora u punom mandatu.

 

Prethodno su se odbornici izjasnili i o amandmanima koji su dostavljeni. Nije prihvaćen amandman Mitra Šušića, šefa kluba odbornika NSD-a, koji je predložio da se KK Budućnost oduzme milion eura, ali ni amandmani DPS-a, SDP-a i SD-a.

Usvojena je odluka o kućnom redu, odluka o obimu i vrsti dopuštenih radova na spoljnim djelovima stambene zgrade, program uređenja prostora, izmijenjeni elaborat o parking zona, kao i programi rada preduzeća i ustanova za narednu godinu čiji je osnivač Glavni grad.

Odbornici su usvojili planove zaštite u slučaju zemljotresa, klizišta, hemijskih bioloskih rizika, tehnicko­ tehnoloskih nesreca, podržali su osnivanje preduzeća Park prirode Zeta, novi cjenovnik Tržnica i pijaca, ali i izmijenjenu odluku o saradnji i partnerstvu Glavnog grada i nevladinih organizacija.

Imenovana su četiri direktora u punom mandatu.

Tako će Putevima u narednom periodu rukovoditi Radoš Zečević, Pogrebnim uslugama Radonja Vulikić, Agencijom za upravljanje zaštićenim područjima Jasna Gajević, a KIC-om “Budo Tomović” Aida Batilović. Razriješena je direktorica Komunalnih usluga Vesna Popović, a za v.d.direktora imenovan Predrag Šćepanović. Odbijen je predlog da se sa funkcije razriješi Marko Čađenović, direktor ustanova na Kakarickoj gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније