Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

А.Б. [ Portal RTCG ]

02. 12. 2023. 15:54 >> 15:57

VANREDNI TERMIN ZBOG "VELIKOG KAŠLjA"

Dom zdravlja Podgorica: Vakcinacija protiv "velikog kašlja" sjutra

Domu zdravlja Glavnog grada saopštio je da će sjutra u zdravstvenom objektu Stara Varoš biti organizovan vanredni termin za vakcinaciju djece.

Vakcinacija će se obavljati od 9 do 17 sati. 

"Apelujemo na roditelje i staratelje koji imaju djecu koja nisu vakcinisana ili nisu primila sve tri doze vakcina iz primarne serije, kao i oni koji nisu primili revakcinu u drugoj od života i pred polazak u školu da dovedu svoju djecu na vakcinaciju i na taj način sprijeće oboljevanje od velikog kašlja, kao i od drugih oboljenja koje se ovim vakcinama mogu spriječiti", piše u saopštenju Doma zdravlja. 

 

Podsjetimo, Institut za javno zdravlje Crne Gore saopštio je da je tokom novembra prijavljeno 22 slučaja obolijevanja od pertusisa, bolesti koja je poznata i pod nazivom ”veliki kašalj“.

Kako su saopštili, do sada je veliki kašalj registrovan kod troje lica uzrasta ispod godinu dana, kod jednog lica u uzrasnoj grupi 1-5 godina, kod jednog lica u uzrasnoj grupi 6-10 godina, kod 15 lica u uzrasnoj grupi 11-15 godina, kod jednog lica u uzrasnoj grupi 16-20 godina i kod jednog lica starijeg od 60 godina.

Sva tri oboljela u uzrasnoj grupi ispod godinu dana bila su bolnički liječena i prema dostupnim informacijama otpuštena su na kućno liječenje.

Do sada je registrovano 11 oboljelih u Podgorici, četiri u Danilovgradu, dva u Budvi, i po jedan u Pljevljima, Nikšiću, Kotoru, Tivtu i Herceg Novom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније