Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.M.

19. 09. 2023. 18:50 >> 19:08

GLAVNI GRAD

"Klikovac da se služi činjenicama"

Glavni grad Podgorica reagovao je na izjavu člana Glavnog odbora DPS-a Andriju Klikovca koji je u jutarnjem programu Dobro jutro Crna Goro ustvrdio da su građani Podgorice nezadovoljni radom uprave Glavnog grada, i pozvali Klikovca da se služi činjenicama.

"Apsolutno su netačne tvrdnje odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada, Andrije Klikovca, da je po Budžetu za 2022. godinu došlo do smanjenja bruto zarada u odnosu na 2021. godinu, o čemu govore svi javno dostupni dokumenti", kaže se u saopštenju Glavnog grada.

Kako kažu, prema Završnom računu Budžeta Glavnog grada za 2021. godinu za bruto zarade u Glavnom gradu potrošeno je 10,79 miliona eura, a za 2022. godinu potrošeno je 10.95 miliona eura, što je kako navode više, a ne manje kako tvrdi Klikovac.

"Nakon toga, prethodna gradska uprava je na sjednici Skupštine Glavnog grada od 30.12.2022. godine usvojila je Odluku o budžetu Glavnog grada za 2023. godinu, kojom je planirala izdatke za bruto zarade u iznosu od 12,69 mil. eura sa uračunatim povećanjem dodatka na zaradu do 30%, a koje je usvojeno na istoj sjednici", saopštili su iz Glavnog grada.

Dodaju da su predloženim Rebalansom za 2023. godinu zarade planirane na iznos od 15,9 mil eura, a zbog povećanja zarada do kojeg je došlo u prvoj polovini ove godine zbog Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa i za oblast kulture koji se primjenjuju i na lokalnu samoupravu.

"Što se tiče konstatacije Klikovca o uvećanju izdataka preko 200 hiljada eura po osnovu Ugovora o djelu, napominjemo da su Rebalansom ovi izdaci planirani u iznosu od 984.500,00 eura, znači planirani ali ne i realizovani, a Klikovca podsjećamo da je u 2022. godini, po zvaničnim podacima iz Završnog računa, na ugovore o djelu potrošeno preko million eura, tačnije 1.091.198,93 eura, pa molimo da kada iznosi konstatacije o savjesnosti trošenja novca građana Podgorice, koristi činjenice iz dostupnih dokumenata Glavnog grada", zaključeno je u reagovanju Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније