Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ M.L.B. ]

22. 03. 2023. 16:10 >> 16:23

VRIJEDNOST RADOVA 338.560 EURA

Počela rekonstrukcija ulice u Staroj varoši

U toku je rekonstrukcija Ulice Radoja Jovanovića u Staroj varoši, a radove izvodi Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice.

Tim povodom, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima danas je obišao saobraćajnicu, te istakao da je ovo jedan u nizu projekata Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice koji imaju za cilj da u infrastrukturnom smislu unaprijede kvalitet života u ovom starom urbanom gradskom jezgru.

“Danas smo u Staroj varoši gdje smo u prethodnom periodu realizovali brojene projekte kako bismo ovom dijelu grada vratili autentičan izgled. Prije radova u Ulici Radoja Jovanović izvršili smo temeljnu rekonstrukciju, uz ugradnju kaldrme i moračkog oblutka, ulice Braće Zlatičanin, Gojka Radonjića, Keše Đurovića, Predgrad, Sava Lubarde i Spasa Nikolića. Tako da praktično kompletan dio naselja, od Ulice Petra Prlje do Morače i Ribnice je dobio potpuno novi izgled”, kazao je Vuković.

On kaže da će takav izgled u naredom periodu dobiti i Ulica Radoja Jovanovića i poručio da je već raspisan tender za uređenje Ulice Špira Mugoše.

Ulica Radoja Jovanovića, koja se prostire od Ulice Petra Prlje do Ulice Špira Mugoše, rekonstruiše se u postojećim gabaritima.

Dužina ulice je 300 metara, a širina kolovoza je promjenljiva i kreće se u granicama od 2,5 metara do 3,5 metara.

Takođe, s obje strane kolovoza planirani su trotoari promjenljive širine, koliko je bilo moguće s obzirom na prostorna ograničenja. Na kolovozu je umjesto asfalta predviđen zastor od kamene kocke, kao i trotoar od kamenih oblutaka u cementnom malteru. Od prateće komunalne infrastrukture planirana je izgradnja atmosferske kanalizacije, vodovoda, bočnih priključaka fekalne kanalizacije, tk kanalizacije i zamjena svjetiljki javne rasvjete koje se nalaze na stubovima niskonaponske mreže.

Ugovorena vrijednost radova je 338.560 eura sa PDV-om, izvođač radova je Indel inženjering d.o.o. iz Podgorice.

Napominjemo, dok traje rekonstrukcija Ulice Radoja Jovanovića biće omogućen dvosmjerni saobraćaj duž Ulice Petra Prlje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније