Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Б.Ч.Ј.

10. 03. 2023. 10:56 >> 10:56

U PONEDJELjAK POČINjE LIGA OSNOVNIH ŠKOLA

Više od 1000 učenika 19 osnovnih škola takmičiće se u 10 sportova

Više od 1000 učenika 19 osnovnih škola, u periodu od 13. marta do kraja aprila, takmičiće se u deset sportova u okviru 23. Lige osnovnih škola Podgorice koju organizuje Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Organizatori podsjećaju da se prošle godine u okviru Lige osnovnih škola takmičio rekordan broj učenika. Liga, kako su kazali, ima tradiciju dugu preko dvije decenije. I pored toga što ove godine neće učestvovati škole iz novoformirane Opštine Zeta, očekuju veliki odziv đaka koji će predstavljati svoje vaspitno-obrazovne institucije u sportskim disciplinama jer, kako su kazali, "iz masovnosti neminovno proizilazi kvalitet.

"Želja nam je da osnažimo školski sport kao fundament opštinskog i državnog sporta, pa je stoga primarni cilj Lige osnovnih škola da se što više školaraca podstakne da se uključe u sportske procese, kako bi se takmičili, družili i bili fizički aktivni, a sve zbog pozitivnih uticaja na njihovo zdravlje, i takođe, bolji uspjeh u školi, što donosi benefite društvu u cjelini", navode organizatori.

Liga počinje 13. marta turnirima u košarci za dječake i djevojčice, a potom će uslijediti sportske borbe u odbojci, malom fudbalu, rukometu, šahu, atletici, stonom tenisu i karateu, kao i basketu i plivanju, koji su se lani prvi put našli na programu manifestacije i odmah pokazali kao pun pogodak.

"Uz zahvalnost školama koje nam tradicionalno izlaze u susret i ustupaju svoje sale za takmičenja, želimo da istaknemo zadovoljstvo saradnjom sa Aktivima profesora fizičkog vaspitanja podgoričkih osnovnih škola, bez čijeg angažmana i posvećenosti realizacija ove manifestacije ne bi bila moguća. Ubijeđeni smo da će takmičenja proteći u poštenoj borbi i korektnoj atmosferi, a za najbolje takmičare i ekipe će, kao i svake godine, biti obezbijeđene medalje i pehari", zaključuju iz Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније