Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

O.Z.

30. 06. 2022. 19:47   >>  19:46

ODBOR DPS PODGORICE

Vuković da bude gradonačelnik do izbora

Na večeras održanoj sjednici Odbora DPS Podgorice, jednoglasno je donijeta odluka da se na predstojećoj sjednici Skupštine Glavnog grada, koja će se održati 5. jula, predloži Ivan Vuković za kandidata za gradonačelnika.

"Odbor je uvjeren da je Vuković dosadašnjim rezultatima, posvećenošću, vizijom razvoja i unaprijeđenja grada, odgovornim izborima i realizacijom svih prioritetnih potreba građana, zaslužio punu podršku da i ubuduće nastavi, kao i u prethodnom periodu, da na najbolji način vodi računa o interesima građana Podgorice", saopštio je Odbor DPS Glavnog grada.

Na sjednici je razmatran Izvještaj o realizaciji izbornog programa DPS Podgorice.

"Odbor je iskazao puno zadovoljstvo zbog činjenice da je Glavni grad doživio najintenzivniju transformaciju u svojoj istoriji. Uz kontinuirano uvećanje budžetskih prihoda, realizovane su brojne kapitalne investicije, od kojih je najvažnija gradnja Sistema za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda. Pored Jugozapadne obilaznice, Donjogoričkog bulevara, posljednje faze obilaznice prema Golubovcima, dionice bulevara prema Tuzima izgrađene su brojne druge gradske i prigradske saobraćajnice i bitno je unaprijeđenjena komunalna i sportska infrastruktura", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, posebno je značajna humanizacija života u gradu kroz parkovske površine, socijalne servise, dječja igrališta i uređene oaze za odmor i rekreaciju od kojih se izdvaja šetalište duž Morače.
Veliki napredak je učinjen iz oblasti očuvanja životne sredine i upravljanja otpadom u skladu sa evropskim standardima i najboljom praksom “pametnih” gradova.

"Unaprijeđenje ekonomskog ambijenta i podrška biznis zajednici razvijana je kroz programe namijenjenih za razne kategorije preduzetnika, posebno Biznis zone Glavnog grada. Bogat kulturni i socijalni sadržaj za sve uzraste učinio je da Podgorica važi za moderan grad koji artikuliše najznačajnije trendove velikih evropskih gradova", piše u saopštenju.

Uzimajući sve to u obzir, kako se dodaje, kao rezultat velikog broja realizovanih programskih ciljeva, proistekla je i odluka podgoričkog odbora DPS-a da se pruži puna podrška gradonačelniku Ivanu Vukoviću da se nastavi uspješno vođenje Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније