Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

B.B.

14. 06. 2022. 13:56 >> 13:54

ROK PROLONGIRAN

Upis u JPU "Đina Vrbica" produžen do 30. juna

Upis mališana u školsku 2022/23. u podgorički vrtić "Đina Vrbica" produžen je do 30. juna. Kako navode u toj predškolskoj ustanovi, planirano je da se upis završi 15. juna, ali zbog poteškoća prilikom elektronskog upisa Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku da se rok za upis produži za pet dana, a u toj ustnovi su ocijenili da je bolje da to bude prolongirano za još pet.

Iz vrtića ističu da je tokom prethodnog dana na njihovu adresu upućen ogroman broj prijava o nemogućnosti elektronske prijave djece u vrtiće, koja je uslovljena prekidom konekcije sa Centralnim registrom stanovništva.

"Iz tog razloga, nakon otklanjanja poteškoće i ponovnog uspostavaljanja normalnog funksionisanja sistema, a kako bi svi zainteresovani mališani bili obuhvaćeni predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku o produženju roka za upis za još pet dana. Međutim, JPU 'Đina Vrbica', kao najveća i najmnogobrojnija ustanova u sistemu predškolskog vaspitanja i obrazovanja, svjesna ogromne odgovornosti koju ima kao jedan od lidera u sektoru PVO na nivou Crne Gore, donijela je odluku da upis mališana u našu ustanovu prolongira do 30. juna", navode u saopštenju.

Sklapanje ugovora o međusobnim pravima i obavezama roditelja i vrtića za djecu koja su već pohađala i nastavljaju školovanje u JPU "Đina Vrbica" biće obavljeno u periodu 15. do 30. juna 2022. godine.
"O terminu potpisivanja ugovora za djecu koja prvi put pohađaju našu Ustanovu ili su iz različitih razloga ispisana, javnost će biti pravovremeno informisana. Novina ove godine je da će potpisivanje ugovora rodtelji moći obaviti na tri šaltera koji funkcionišu u okviru naših VJ "Poletarac" (Ul. Radosava Burića, bb, Zabjelo), VJ 'Dragan Radulović'(Ul. Mirka Banjevića, br. 6, Stari aerodrom), kao i na šalteru koji se nalazi u okviru VJ 'Mali Princ' i koji će početi da radi tokom sljedeće sedmice (Ul. Velimira Stojanovića, bb, Zagorič). Aktuelni menadžment je ovim postupanjem nastojao da izbjegne gužve kojima smo bili svjedoci prošlih godina, a koji su uzrokovani radom samo jednog šaltera na kojem se moglo obaviti potpisivanje ugovora", naglašavaju u JPU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније