Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

D.G.

17. 05. 2022. 17:22 >> 18:00
4

GLAVNI GRAD NAJAVIO

Podgorica dobija centralni park na 44 hektra

Glavni grad najavio je na prostoru Ćemovskog polja, koji se nalazi u zahvatu DUP-a "Konik Stari Aerodrom III, izgradnju centralnog gradskog parka, površine 437.031 kvadratnih metara.

Iz podgoričke gradske administracije saopšteno je da će park biti orjentisan sjeverozapad – jugoistok, kao i da je u neposrednom kontaktu sa vodoizvorištem "Ćemovsko polje".

“Vrijeme je da Podgorica dobije centralni park po ugledu na evropske i svjetske metropole. Formiranje parkovske površine na preko 430.000 metara kvadratnih predstavljaće prekretnicu u načinu planiranja, ali i krunu naših napora na planu realizacije zelenih projekata”, izjavio je za Portal RTCG gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Pojasnio je da je gradska uprava tokom protekle četiri godine izgradila 46 novih igrališta, formirala 13 novih parkova i uredila postojeće zelene površine.

On je u obavi na društvenim mrežama pozvao građane da daju svoj doprinos tako što će u četvrtak 19. maja u 19 sati na lokaciji gdje se planira budući park saopštiti kakav park žele ili će ostaviti svoj predlog na satu www.nacemovsko.me.

Budući centralni park je udaljen tri i po kilometra od centra Podgorice i biće ograničen sa sjevero-istočne strane vodoizvorištem "Ćemovsko polje", sa istočne strane sportskim aerodromom, te sa jugo-zapadne strane bulevarom Podgorica –Tuzi, dok će sa zapadne strane parka biti izgrađen poslovno-stambeni kompleks.

"Tokom godina, kao rezultat odlične saradnje lokalnog stanovništva i gradskih preduzeća i službi, dio ovog prostora oplemenjen je različitim biljnim vrstama i vrtnim elementima, izgrađena je trim staza u dužini od 1.150 metara, ugrađen parkovski, sportsko – rekreativni, dječiji mobilijar i sprave za trening pasa. Međutim, vrijeme je da Podgorica dobije park na čak 43,7 ha u kom će građani moći da provedu čitav jedan dan i uživaju u njegovim sadržajima koje će osmisliti zajedno sa Glavnim gradom", navode u saopštenju Glavnog grada.

Osmišljavanje i izgradnja ove parkovske površine, namijenjene svim generacijama, kako dodaju, predstavlja složan posao, zbog čega su pozvali sve zainterosovane da daju svoj doprinos.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније