Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

B.Č.J.

18. 12. 2021. 19:01 >> 19:01

CITY CHALLENGE

Podgorica danas bila veliko igralište

Podgorica je danas bila veliko igralište. Blizu 70 mladih učestvovalo je u jedinstvenoj igri na otvorenom „City Challenge“, koju je organizovao EU info centar. Cilj igre je bio podizanje ekološke svijesti kod mladih, pa su praktični zadaci u kojima su se nadmetali takmičari bili upravo posvećeni zaštiti prirode.

"Naša ideja je bila da kroz zabavne i izazovne zadatke mlade motivišemo da usvoje zelene navike, koje će njihov grad učiniti zdravijim, ali i zabavnijim, mjestom za život", poručuju iz EU info centra.

Ukupno 15 tročlanih timova zajedno sa preko 20 volontera kretalo se centrom Podgorice, rješavajući neobične zadatke tokom 3 sata trajanja igre. Ocjenjivala se brzina, znanje, taktika i kreativnost. U tome je najbolja bila ekipa „Three little frogs“ koja je kao prvoplasirana osvojila vaučer za zimovanje u vrijednosti od 600 eura. Predstavnica tima Irma Muhović podijelila je utiske nakon proglašenja.

"Danas nam je bilo sjajno. Imali smo jako aktivan dan tokom kojeg smo pokušali da riješimo različite zadatke i kao što se ispostavilo, bile smo vrlo uspješne u tome. Jako smo srećne što smo osvojile ovu nagradu", kazala je Irma.

Drugoplasirana ekipa je „Ponaša se kako ne treba da se ponaša“, dok je treće mjesto osvojio tim „Forestkiss“. Njihovi članovi su osvojili po vaučer u vrijednosti od 50 eura, za kupovinu proizvoda Unije mladih preduzetnika.

Igra „City Challenge“ osmišljena je u okviru inicijative „Baš ti“, koju je pokrenuo EU info centar. Inicijativa okuplja 11 mladih iz Podgorice, koji su proteklih mjeseci zajedno sa mentorima učili o Evropskoj uniji, ali i sticali nova znanja i vještine o timskom radu, pokretanju inicijativa ili organizaciji događaja, kao što je ovaj danas. Pored igre, BašTi-jevci su osmislili još tri aktivnosti – radionice posvećene ljudskim pravima i inkluziji i pub kviz o odnosima EU i Crne Gore, sa osvrtom na kulturu.

Evropska unija u Crnoj Gori i na drugim poljima radi sa mladima. U saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta, pokrenula je veliku kampanju "Dijalog sa mladima", koja ima za cilj da se mladi uključe u proces odlučivanja o pitanjima koja se tiču njih. Kampanja je usmjerena na podizanje svijesti o tome šta tačno znači učešće mladih i zašto je ono važno, kao i na kreiranje i njegovanje bliskog dijaloga između mladih i donosioca odluka na nacionalnom nivou.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније