Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

B.Č.J. [ Portal RTCG ]

16. 11. 2021. 08:01 >> 08:03
1

OTVOREN PAZAR

Podgoricom zavladao praznični duh

Otvaranjem Pazara Podgoricom je ove godine, ranije nego inače, zavladao praznični duh.

Na zadovoljstvo građana Podgorice sinoć je na Trgu nezavisnosti, dosta ranije nego ranijih godina, zvanično otvoren praznični Pazar.

kako je bilo sinoć na Trgu nezavisnosti zamjenica gradonačelnika Podgorice Slađana Vujačić kaže: "Utisci su sjajni, reakcije takođe, ove godine Pazar traje nešto duže, to je bio zahtjev naših sugrađana, zaista mjesec dana je malo za ovakvu manifestaciju, ljudi su željni druženja i pozitivnih tema i mi smo odlučili da izađemo u susret tom njihovom zahtjevu".

Ove godine Pazar će trajati od 15. novembra do 15. januara. Vujačić ističe da će, ako se budemo pridržavali propisanih mjera biti za pamćenje, jer je, kako dodaje, sadržaj značajno unaprijeđen.

"Izgled kućica je drugačiji, Trg je ograđen što je bio zahtjev IJZ, on izgleda značajno ljepše, liči na Bazare u drugim evropskim gradovima. Ove godine ponuda je interesantna, bogata, bolja nego ranijih godina".

Napominje da je od 15. decembra planiran bogat kulturno umjetički program, dječiji program i slično. Ipak napominje da će realizacija najavljenog zavisiti od ponašanja posjetilaca i mjera zdravstvenih organa. Poručuje da će se Glavni grad prilagoditi okolnostima.

"Ako sve bude kako je planiramo biće to Pazar za pamćenje. Sinoć su svi bili veseli i razdragani, bilo je dosta ljudi, ono što je značajno je da su ispoštovane sve propisne mjere. Sinoć je aktivirana i dekorativna rasvjeta", kazala je Vujačić i pozvala građane da se vakcinišu.

Podsjećamo, Pazar će se realizovati uz poštovanje mjera Instituta za javno zdravlje koje se odnose na:

  • Posjedovanje najmanje jednog od četiri elementa iz Nacionalne COVID potvrde (1. Da je osoba potpuno vakcinisana sa propisanim brojem doza vakcine protiv koronavirusa, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove; 2. Negativan PCR test na SARSCov-2 ne stariji od 72h; 3. Dokaz da je osoba preboljela COVID- 19 (prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa ; 4. Negativan antigenski brzi test ne stariji od 48h).
  • Pravilno nošenje zaštitne maske na otvorenim javnim površinama gdje nije moguće održati fizičku distancu od 2m.

Glavni grad će, kako je saopšteno, obezbijediti zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju za sve posjetioce.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније