Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

01. 07. 2021. 16:45 >> 16:47

VUKOVIĆ U TURSKOJ

Podgorica i Istanbul će intenzivirati saradnju

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković poručio je da ga veoma raduje intenziviranje saradnje glavnog grada Gora Gore i Istanbula, koje veže bogato kulturno-istorijsko nasljeđe. On se danas sastao sa gradonačelnikom

“Iskreno nas raduje unapređenje saradnje između Crne Gore i Turske. Uprkos ogromnoj razlici u veličini i populaciji, vjerujem da ova dva grada dijele viziju budućeg razvoja.” kazao je Vuković i pozvao gradonačelnika Imamoglua da posjeti Podgoricu, te predložio organizovanje Dana Istanbula u Podgorici.

Gradonačelnik Istanbula, Ekrem Imamoglu, istakao je da je ovaj susret sjajna prilika za razmjenu mišljenja, te ponudio svoje bogato iskustvo i podršku daljem razvoju Podgorice. Uvjeren da će saradnja između dva grada biti uspješna, iskoristio je ovu priliku da pozove gradonačelnika Vukovića da prisustvuje Forumu balkanskih gradova koji će se u narednom periodu održati u Istanbulu.

Vuković je govorio je o iskustvu Podgorice u oblasti primjene koncepta pametnih gradova, te predstavio dosadašnja dostignuća i planove koji se tiču organizovanja saobraćaja, javnog prevoza, pametnog parkinga, odnosno ukupne digitalizacije grada.

Sagovornici su se složili da su prioritetne oblasti saradnje ekonomija, turizam, kultura, saobraćaj, te potencijalna investiciona ulaganja.

"Kako je jačanje ekonomske saradnje jedan od načina za bliže povezivanje dva grada, Vuković je iskoristio trodnevnu posjetu Turskoj da se sastane sa nekima od vodećih ljudi turske poslovne zajednice. Na sastanku su predstavljeni poslovno-investicioni potencijali, te predočeni uslovi i mogućnosti ulaganja u Podgorici", navode iz Glavnog grada.

Na ovu temu, Vuković je govorio i kao gost u emisiji Durmuša Dovena, jednog od najznačajnijih turskih investitora i prijatelja Crne Gore, na popularnom turskom kanalu EkoTurk.

"Prilikom gostovanja bilo je riječi o razvoju Crne Gore u posljednjih 15 godina, kao i o značaju turskih investicija u tom procesu. Vuković je pozvao turske državljane da dođu u Crnu Goru i kazao da se nada da će se osjećati jednako dobro kao Crnogorci u Istanbulu, Bodrumu ili Ankari", zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније