Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Objavila M.Mi.

24. 08. 2020. 13:21 >> 13:23

VUKOVIĆ

Značajno unaprijeđena komunalna infrastruktura Konika

Na prostoru Konika trenutno se realizuje jedan ozbiljan investicioni projekat koji obuhvata izgradnju i rekonstrukciju kompletne infrastrukture, a najznačajniji projekat je izgradnja sekundarne kanalizacione mreže u okviru projekta vijeka - izgradnje Sistema za prečišćavanje otpadnih voda, saopštio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, prilikom posjete podgoričkih naselja Konik i Vrela Ribnička.

„Od ukupno 20 km nove kanalizacije koliko imamo namjeru da izgradimo u narednih godinu i po dana, na prostoru Konika i Vrela Ribničkih izgradićemo jednu trećinu, dakle 6,5 km. Vrijednost ovog projekta je 1,3 miliona eura. Jednu ulicu dugu 250 metara smo već završili, a radovi u Ulici Druge crnogorske brigade se odvijaju po planu i koristim priliku da se zahvalim kompaniji Tošković koja za sada uspješno odgovara tom izazovu“, istakao je Vuković dodajući da će nakon izgradnje nove mreže fekalne kanalizacije sve ulice u kojima se izvode radovi biti presvučene asfaltom, tako da će se u narednom periodu paralelno unaprijediti i putna infrastruktura na Koniku i Vrelima ribničkim.

Gradonačelnik je istakao da je zahvaljujući angažovanju gradskog preduzeća Putevi veći broj ulica u ovom dijelu grada već je dobio potpuno novo ruho i u tu svrhu smo investirali 235.000 eura, a kolege iz privrednog društva Vodovod i kanalizacija su izgradile novi cjevovod u dužini od jednog kilometra i na taj način riješile jedan višedecenijski problem za dio ovog naselja, odnosno 35 domaćinstava u naselju Kuće Perića priključili na vodovodnu mrežu.

Naglasio je i da su Komunalne usluge Glavnog grada takođe vrijedno radile na Koniku i za novu rasvjetu u nekoliko ulica uložile 35.000 eura.

Vuković je saopštio je da je Glavni grad kompletnu komunalnu infrastrukturu Konika podigao na značajno viši nivo i da će u skladu sa onim što su sugestije mjesne zajednice nastaviti i u narednom periodu, najavljujući da će do kraja godine u blizini reciklažnog dvorišta i Osnovne škole ovaj dio Podgorice dobiti potpuno novu parkovski površinu sa svim savremenim sadržajima.

Podsjetio je da su krajem 2019. godine započeti, a početkom ove godine završeni radovi na izgradnji dva poligona na Koniku – u Ulici Branka Radičevića i Ulici Novaka Ramova. Za ove namjene Agencija za stanovanje izdvojila je 35.000 eura.

„Ono što je najznačajniji projekat za ovaj dio grada i što sam obećao prošle godine jeste potpuna rekonstrukcija Ulice Husinjskih rudara koja predstavlja glavnu saobraćajnu arteriju za ovaj dio Podgorice, tako da ukoliko uspijemo da završimo projekat do kraja godine i ako ne bude većih imovinskih problema kada uđemo u realizaciju ovog projekta, mi ćemo kompletnu ulicu završiti do kraja iduće godine”, saopštio je gradonačelnik Podgorice.

On je naglasio da na taj način Glavni grad želi da izrazi zahvalnost građanima ovog dijela grada na podršci gradskoj upravi, ali i na skromnosti, jer su vrlo često i sa malo bili zadovoljni, a to je nešto što se cijeni i ne zaboravlja, tako da će Glavni grad i u narednom periodu imati adekvatan odnos prema toj činjenici.

Predsjednik Mjesne zajednice Konik Andrija Čađenović saopštio je da su mještani tog naselja izuzetno zadovoljni realizovanim i najavljenim projektima od strane Glavnog grada, posebno zbog rješavanja pitanja vodosnadbijevanja kao i drugih kapitalnih infrasturkturnih projekta.

''Veoma ambiciozan plan razvoja Mjesne zajednice za 2020. godinu je gotovo u cjelosti ispunjen, a najznačajniji kapitalni infrastrukturni projekat koji se trenutno realizuje na Koniku je izgradnja sekundarne kanalizacione mreže vrijednosti skoro 1.300.000 eura, čime će gotovo svako domaćinstvo na Koniku i na Vrelima Ribničkim riješiti jedno od najznačajnijih životnih pitanja ovoga kraja Podgorice”, naglasio je Čađenović.

On je istakao da je naselje Perića riješilo višedecenijski problem snabdijevanja vodom, gdje je izgrađeno 12 vodovodnih šahti, na taj način je pitanje vodosnadbijevanja riješilo 35 domaćinstava.

“Obišli smo danas i Drvarsku ulicu koja je u potpunosti rekonstruisana, a očekuje nas i realizacija još dva velika projekta, a to su izgradnja jedinstvenog dječijeg parka, kakav do sada nije građen na teritoriji Podgorice i svakako najznačajniji projekat, odnosno rekonstrukcija Ulice Husinjskih rudara koja je žila kucavica našeg naselja, zbog velikog broja đaka ali i ostalih stanovnika, jer ih povezuje sa ostalim djelovima grada”, zaključio je predsjednik Mjesne zajednice Konik Andrija Čađenović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније