Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Mina [ Objavio: O.Z. ]

16. 11. 2018. 21:13 >> 20:49

UVEĆAN KAPACITET

U školu "Radojica Perović" uloženo 200.000 eura

Podgorička Osnovna škola (OŠ) „Radojica Perović“, jedna od tri sa najvećim brojem učenika u Crnoj Gori, od četvrtka radi uvećanim kapacitetom, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

„Investicijom vrijednom oko 200 hiljada eura, iz budžeta Ministarstva, dograđene su dvije učionice, rekonstruisani toaleti i dio enterijera, kaže se u saopštenju.

Državni sekretar Ministarstva, Aleksandar Mitrović, kazao je nakon obilaska škole da je zadovoljan proširenjemo jedne od najopterećenijih škola u Crnoj Gori, istakavši da su kapaciteti uvećani za oko 120 djece.

Mitrović je podsjetio da je Vlada obrazovanje postavila kao jedan od prioriteta, i da je u dijelu investicija u školsku infrastrukturu izdvojeno znatno više novca u odnosu na prethodni period.

Prema njegovim riječima, ukupna vrijednost obrazovnih investicionih projekata koji su završeni ove godine ili su u toku, je 30 miliona eura.

Mitrović je istakao da Ministarstvo kontinuairano radi na rasterećenju kapaciteta obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji Glavnog grada, i dodao da je pokrenuta procedura za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju škole u Tološima.

On je podsjetio i da je nedavno za oko 3,3 miliona eura, otkupljeno zemljište na kome su, između ostalog, planirani vrtić i škola u City kvartu.

„Izgradnjom ovih škola, uslovi obrazovanja u ovom dijelu grada biće značajno unaprijeđeni“, kazao je Mitrović.

Direktorica (OŠ) „Radojica Perović“, Mirjana Bošković, kazala je da tu ustanovu pohađa 1.540 učenika raspoređenih u 55 odjeljenja.

„S obzirom na to da je ove godine upisano osam odjeljenja prvog razreda, direktorica ističe da je proširenjem kapaciteta značajno olakšan nastavni proces, te da su dva odjeljenja prvaka juče sa zadovoljstvom ušla u nove učionice“, kaže se u saopštenju.

Bošković je naglasila da su pored dogradnje dvije učionice, u okviru radova koji su započeti u toku ljeta, renovirani toaleti i plafoni u centralnom dijelu škole, uređen parket i prozori u fiskulturnoj sali, za šta je osim od Ministarstva prosvjete, dobijena podrška i od resora sporta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније