Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 02. 2018. 10:24   >>  10:30

U CENTRU PODGORICE

Nova zgrada Ambasade Kine

U centru Podgorice biće izgrađena Ambasada NR Kine. Opunomoćeni ambasador te zemlje u Crnoj Gori obavijestio je gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića da je u toku izrada projektnog rješenja.

"Forum gradonačelnika Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope – 16+1 koji je održan u Podgorici u septembru prošle godine predstavlja primjer dobre saradnje sa konkretnim rezultatima", istakli su na sastanku gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Cui Zhi Vei.

Ambasador NR Kine naveo je da je Forum u Podgorici, iako drugi po redu, imao više odjeka nego prvi koji je održan u Sofiji.

"To je i dodatni izazov za Beograd koji je organizator ovogodišnjeg Foruma, da dostigne nivo organizacija u Podgorici", istakao je ambasador Kine.

Po njegovim riječima, zaključci, sporazumi i memornadumi koji su popisani tokom Foruma, kao i uspostavljeni kontakti, već su počeli da daju rezultate.

"Broj turista iz Kine koji posjećuju Podgoricu bilježi stabilan i konstantan rast, tako da taj trend očekujemo i u ovoj godini. Osim toga, Podgorica je i investiciona destinacija koja je privlačna za kineske privrednike", naveo je ambasador Kine.

U tom smislu, i nova zgrada Ambasade koja će biti izgrađena u centru Podgorice, neće biti, po njegovim riječima, samo diplomatsko predstavništvo, već jedan reprezentativni objekat u gradu multifunkcionaolnog karaktera.

"U toku je izrada projektnog rješenja buduće ambasade", obavijestio je Cui Stijepovića koristeći priliku da prenese pozive gradonačelnika Pekinga Čena Đininga za posjetu glavnom gradu Kine.

Gradonačelnik Podgorice je istakao da je Forum 16+1 rezultat dobrih odnosa Pekinga i Podgorice.

"Iako udaljene, dvije države njeguju bliske prijateljske odnose. Podgorica je, kroz intenzivnu saradnju sa ambasadom Kine u Crnoj Gori, realizovala više projekata, od čega je veoma značajna izgradnja prve biciklističke staze", istakao je Stijepović.

On je pozdravio namjere NR Kine da Ambasadu izgrade u centru Podgorice, posebno ako se ima u vidu da se radi o objektu koji će biti promotivnog karaktera.

"Glavni grad je kroz saradnju sa gradom Pekingom i Ambasadom NR Kine pokazao da je dobar i pouzdan partner čiji projekti su zavrijedili pažnju za zajedničkom realizacijom. Tako ćemo nastaviti i u buduće", zaključio je Stijepović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније