Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.M. [ Mina ]

28. 10. 2024. 15:30 >> 15:54

DPS: Nastavljene opstrukcije rada OIK Kotor

Odlazeća vlast u Kotoru nastavlja sa opstrukcijama i čini sve kako do proglašenja konačnih rezultata lokalnih izbora ne bi došlo, saopšteno je iz kotorskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da je „odlazeća“ vlast blokirala jučerašnji pokušaj zasijedanja Opštinske izborne komisije (OIK).

„A sve kako bi spriječili sprovođenje zakona i donošenje odluke o ponavljanju izbora na dva birališta na kojima je došlo do ozbiljnog kršenja izborne procedure“, naveli su iz DPS-a.

Oni su kazali da su čekali da Državna izborna komisija (DIK) razmotri čitavu situaciju, a potom da to uradi i Ustavni sud, tako da su u potpunosti ispoštovali apsolutno svaku proceduru i sve učesnike izbornog procesa.

Iz kotorskog odbora DPS-a su rekli da je jasno da “šavničkom scenariju” pribjegavaju oni koji, kako su naveli, već sedmicama uvode Kotor u ozbiljnu blokadu, suočeni sa spoznajom da će ostati bez fotelja.

„Pritom, odlazećoj vlasti, odnosno glavnom gubitniku iz njenih redova, mandat ističe 30. oktobra, pa je jasno kako će Opština Kotor od tog dana ući u još veću krizu“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz te partije su pozvali nadležne državne organe da u Kotoru ne dopuste reprizu onoga što se dešava u Šavniku.

„U suprotnom, pitanje je da li u ovoj državi postoji makar jedna jedina institucija koja uopšte i ima autoriteta i želje da stane na kraj samovolji grupe lokalnih gubitnika i ozbiljnom kršenju zakona“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније