Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.B. [ Portal RTCG ]

07. 10. 2024. 19:17 >> 19:11
Čitaj mi:

REAGOVANJE

"DPS-u svaki treći birač u Kotoru dao glas, dio članova OIK-a pribjegao bezakonju"

Dio članova Opštinske izborne komisije (OIK) u Kotoru je pribjegao bezakonju, pa ih pozivamo da štite zakon, jer će u suprotnom završiti pred nadležnim organima, poručuju iz Opštinskog odbora DPS-a,

Iz ove partije tvrde da dio članova OIK-a u kontinuitetu krši imperativne norme Zakona o izboru odbornika i poslanika.

"Bezakonje i anarhija polako postaju obrazac funkcionisanja i pravilo u radu više članova OIK koji, iz samo njima znanih razloga rizikuju krivične prijave i potencijalne sankcije", poručuju iz DPS-a. 

Tvrde da je vlast doživjela težak izborni poraz uz 700 glasova manje nego u junu prošle godine.

"Pritom, izborni krah odlazeće nesposobne vlasti ponajmanje bi trebalo da bude razlog da se dio članova OIK ponaša na ovaj način – nema potrebe da se na ovaj način svete građankama i građanima Kotora", dodaju iz DPS-a. 

Navode da neće dozvoliti da dio OIK Kotor na ovaj način opstruira izborni proces.

"Neće samo biti ponovljeni izbori na Prčanju, već i na Mircu. A nakon toga ćemo formirati vlast i onu dosadašnju, koja ništa nije uradila za Kotor, poslati u opoziciju", naglasili su iz DPS-a. 

Tvrde i da je na lokalnim izborima u Kotoru DPS-u svaki treći birač dao glas.

"Ne samo da smo najjači, već imamo i gotovo 300 glasova više od najbližih konkurenata i, u skladu s tim, imamo dodatnu obavezu da štitimo zakon i neotuđiva ustavna prava građana", kažu iz ove partije. 

Pozvali su članove OIK koji, kako tvrde, nemaju namjeru da budu saučesnici u krivičnim djelima da ne učestvuju u bezakonju.

"I da zajedno svi doprinesemo završetku izbornog procesa u Kotoru koji će voditi i ka proglašenju konačnih rezultata", zaključeno je u saopštenju DPS-a. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније