Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.V. [ RTV Budva ]

07. 10. 2024. 13:48 >> 13:48

ZENOVIĆ

"Pokret za Grad" ide na budvanske izbore

U Budvi je danas formirana je nova grupa birača pod nazivom "Pokret za Grad", čiji je osnivač Đorđe Zenović. Ova inicijativa ima za cilj okupljanje građana koji teže unaprijeđenju lokalne zajednice i aktivnijem sudjelovanju u političkom životu grada, kaže Zenović.

"Veliko mi je zadovoljstvo da najavim učešće na narednim lokalnim izborima koji će se održati 17. novembra u Budvi nove grupe birača "Pokret za Grad". Velika mi je čast i ponosan sam što mogu da najavim da mi već sada imamo našu izbornu listu, koju ćemo, pretpostavljam, prije od ostalih političkih konkurenata predati. Trenutno smo u fazi prikupljanja potpisa za našu podršku i takođe vrlo sam ponosan što nas je dosta građana prepoznalo u smislu da vidi da ovome gradu definitivno nedostaje neki lokalni, građanski i gradski pokret. Pokret koji neće imati centrale nigdje mimo našeg grada. Neki ljudi su bili članovi, simpatizeri nekih političkih partija, dakle od DPS-a, pa preko Demokratskog fronta, Demokrata, URE i tako dalje, koji su, nažalost, nezadovoljni. Ja kažem nažalost, jer definitivno sve te partije nisu ispunile očekivanja građana Budve. Javljaju nam se i spremni su da nas podrže u svakom smislu", istakao je Zenović, prenosi RTV Budva.

Dodaje da ima preko osam hiljada razloga zašto su se odlučili da formiraju ovaj pokret.

"Tih osam hiljada su građani koji imaju biračko pravo u Budvi, koji to biračko pravo nisu iskoristili 26. maja, nego su ostali kući i jasno su pokazali svoj stav, da su nezadovoljni političkim partijama i političkom ponudom", dodao je on.

Ukazuje da što se tiče programskih ciljeva i zadataka, oni se manje više poklapaju sa programskim ciljevima i zadacima svih političkih partija, "uz razliku što mi definitivno garantujemo građanima da ćemo ispuniti vjerovatno veći dio stvari, ukoliko naravno dobijemo podršku". 

"To je zaštita prostora, čime sam se lično ja u prethodnom periodu bavio i definitivno ću nastaviti da se bavim. Ja sam i najavio da ću u bilo kojoj formi u kojoj budem bio u budućnosti, dakle, nakon što sam napustio politički subjekt u kojem sam bio devet godina, nastaviti da se borim i da se zalažem za iste te apsolutno principe kao što sam se zalagao do sada. Dakle, tu je takođe i komunalni red, zapošljavanje po političkoj i partijskoj liniji. Mi ćemo se stvarno zalagati da se otvore konkursi, da naši sugrađani koji stvarno žele da doprinesu ovom gradu dobiju šansu da mogu da upravljaju procesima, da mogu da vode određene službe, da mogu da preuzmu odgovornost na kraju krajeva za funkcionisanje ovog grada. Tako da to su neke ključne stvari koje smo mi zacrtali", kazao je Zenović. 

On je rekao da mu je posebna čast što su danas sa njim Vladimir Perazić i Ksenija Baković Šoljaga.

"Vladimir je omladinski i građanski aktivista, mlad momak koji ima neverovatnu energiju i koji je praktično omiljeni u tome, da kažem, među mlađom populacijom i mislim da stvarno može jako puno doprinijeti. Takođe Ksenija, diplomirana pravnica koja je prepoznata kao građanska aktivistkinja, koja će takođe i svojim iskustvom i znanjem doprinijeti da ovaj grad krene naprijed. Ključna stvar jeste da su u ovoj pokretu dobrodošli apsolutno svi, bez obzira na ranije partijsko opredijeljenje, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost", zaključio je Zenović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније