Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.L.B.

03. 10. 2024. 20:55 >> 21:06

IZBORI U KOTORU

Demokrate predale prigovor DIK-u, DPS se nada 11. mandatu

Predsjednik opštine Kotora i nosilac izborne liste koalicije Demokrata i PES-a u tom gradu na lokalnim izborima Vladimir Jokić predao je prigovor Državnoj izbornoj komisji (DIK) na odluku da se ponovi glasanje na jednom biračkom mjestu na Prčanju. Kako saznaje Portal RTCG o ovoj temi DIK će zasjedati sjutra u 14 sati.

Jokić traži da DIK poništi rješenje OIK-a Kotor o prihvatanju progovora Demokratske partije socijalista (DPS) na rezultate izbornog procesa na biračkom mjestu broj 17 Prčanj- Dom kulture, odnosno odluku o ponavljanju izbora na tom biralištu.

OIK je prihvatio juče prigovor DPS-a i zahtjev da se opet glasa na biračkom mjestu u Prčanju zato što su u glasačkoj kutiji bila dva listića više (271 ukupno) od broja kontrolnih kupona (269).

U Kotoru bi nakon ponovljenih izbora na biralištu u Prčanju moglo biti preraspodjele mandata.

DPS-u nedostaje 18 glasova kako bi uzeo 11. mandat, a samim tim Demokrate i PES bi ostali bez jednog, pa bi imali ukupno devet. I dok u toj koaliciji sumnjaju da je takvo nešto moguće, u DPS-u kažu za TVCG, da je to sasvim realno.

Za formiranje vlasti u Kotoru potrebno je 17 odbornika. DPS, Demokrate-PES za sada, imaju po deset mandata, "Za budućnost Kotora", Grbljanska lista i Demokratska alternativa po tri, Evropski savez dva, a Hrvatska građanska inicijativa i Kotorski pokret po mandat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније