Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

Milica Kapa, TVCG

03. 10. 2024. 20:00 >> 20:04
Čitaj mi:

IZBORI U KOTORU

DPS se nada 11. mandatu, Demokrate najavljuju prigovor DIK-u

U Kotoru bi nakon ponovljenih izbora na biralištu u Prčanju moglo biti preraspodjele mandata. DPS-u nedostaje 18 glasova kako bi uzeo 11. mandat, a samim tim Demokrate i PES bi ostali bez jednog, pa bi imali ukupno devet. I dok u toj koaliciji sumnjaju da je takvo nešto moguće, u DPS-u kažu da je to sasvim realno. U međuvremenu iz koalicije Demokrate-Pes saopštili su da će Državnoj izbornoj komisiji podnijeti prigovor, jer kako navode prilikom odlučivanja o ponavljanju izbora nijesu glasali svi članovi izborne komisije.

Predsjednik opštine Kotor i nosilac liste Demokrate-PES Vladimir Jokić uvjeren je da će i naredne četiri godine, s partnerima, biti na vlasti u Kotoru.

“Pa DPS-u je džaba da uzmene ne 18 mandata, nego 1.800 glasova, dakle oni ne mogu formirati vlast u Kotoru. Ono što mogu danas već garantovati jeste da ni taj mandat na koji oni ciljaju sigurno neće uzeti. Nakon što se ova buka i bijes DPS-a nakon izbornog poraza stišaju, mi ćemo u Kotoru formirati novu vlast”, kaže za TVCG Vladimir Jokić.

S druge strane, u DPS-u vide sebe kao pobjednike izbora. Kažu da imaju realne šanse da u utorak osiguraju 11. mandat.

“Mi smo i sada najjača politička partija, imamo skoro 300 glasova više od Demokrata i Evrope sad. Prema tome, samo ćemo potvrditi tu našu dominaciju u Kotoru i mislim da ćemo sa 11. mandata imati vrlo izgledne šanse da formiramo vlast u Kotoru za narednih četiri godine”, ističe za TVCG Željko Avramović, iz DPS-a.

I dok u DPS-u sve učesnike na izborima vide kao potencijalne partnere, kod Demokrata i Pokreta Evropa sad to nije slučaj.
“Svi oni koji su bili naši kredibilni partneri u razvoju grada i sve građanske liste su naši potencijalni koalicijalni partneri. Ono što bih volio je da mi neko objasni po kojoj matematici DPS može da se vrati na vlast u Kotoru”, pita Jokić.

“Teško je sada kazati da ćemo je siguro formirati, ali ćemo biti vrlo konstruktivni u razgovorima sa ostalim konstituentima. Za sad, osim Demokrata, nijedna politička opcija nije eksplicito kazala da neće sa nama”, poručuje Avramović.

No, računica je jasna. Niko nema većinu, jer je za formiranje vlasti u Kotoru potrebno 17 odbornika. DPS, Demokrate-PES za sada, imaju po deset mandata, "Za budućnost Kotora", Grbljanska lista i Demokratska alternativa po tri, Evropski savez dva, a Hrvatska građanska inicijativa i Kotorski pokret po mandat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније