Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Lokalni izbori 2024

A.B. [ Portal RTCG ]

28. 05. 2024. 10:24 >> 11:53
Čitaj mi:

ANALIZA IZBORA

Pavićević: Jovanović u Budvi ima najširi mogući upliv za dogovore

Nosilac liste "Budva naš grad" Nikola Jovanović je stvarni pobjednik lokalnih izbora u Budvi, jer je ostvario rezultat koji je promašio sve prognoze, smatra politički analitičar Vladimir Pavićević.

"Jovanovićeva lista je kompaktna i tu nema cjepkanja. On je osvojio sedam mandata kao lista, dok njegovi konkurenti "Za budućnost Budve" imaju više stranaka i mandati će se dijeliti tim partijama", kazao je Pavićević u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore. 

Prema riječima Pavićevića, lista koju predvodi Jovanović ima najširi mogući upliv za dogovore.

"Jovanoviću je to odličan prostor da bira sa kim će da pravi koaliciju", ocijenio je Pavićević. 

Pavićević smatra da lokalni izbori uvijek imaju posljedice i na državnom nivou.

"U Crnoj Gori se ljudi navijački postavljaju prema izborima. Zato treba racionalno i objektivno posložiti stvari. U Budvi su svi proglasili pobjedu, ali neće baš biti da su svi pobjednici", primijetio je Pavićević. 

Govoreći o rezultatima liste Pokreta Evropa sad, Pavićević je kazao da je taj pokret propustio šansu i da je ostvario katastrofalan rezultat.

"Rezultati u Budvi su veliki alarm za PES, jer iza te liste stoji premijer Milojko Spajić. Da sam na njegovom mjestu, izašao bih javno i rekao da im je Budva velika opomena. PES nije razvio stranačku infrastrukturu i to se da primijetiti", kazao je on. 

Pavićević navodi da su izbori u Budvi su bili i vrsta takmičenja između Jovanovića i predsjednika Skupštine i lidera NSD-a Andrije Mandića.

"To je bio duel, kao neki obračun. Mandić sada treba da izađe javno i da čestita Jovanoviću na pobjedi i da saopšti neku vrstu žala ako je bilo nečeg nepartnerskog u njihovom odnosu. Treba napomentui da se njihov sukob razvijao i prije izbora", kazao je Pavićević. 

DPS nema uticaj na političke prilike u Budvi, glasači ih kažnjavaju 

Komentarišući rezultat DPS-a u Budvi, pavićević je primijetio da nosilac liste Nikola Milović jeste novo lice te partije, ali da se DPS i dalje razoija pod sjenkom autoriteta Mila Đukanovića.

"To im je veliki defekt i još treba dodati da nisu ni napravili otklon od politike zavade. DPS nema koalicioni kapacitet. Sa njima neće niko. Uticaj na političke prilike u Budvi im je nula, a ako ovako nastave uvijek će ih kažnjavati glasači i u drugim opštinama", zaključio je Pavićević. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније