Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Lokalni izbori 2024

P.R.

21. 05. 2024. 14:54 >> 14:54
Čitaj mi:

Kažanegra-Stanišić

"Svaki dio Budve zaslužuje pažnju lokalne uprave"

Kandidatkinja za odbornicu sa izborne liste "Demokrate - Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! Đorđe Zenović" Dragana Kažanegra-Stanišić predstavila je rješenje za višegodišnje zanemarivanje budvanskih naselja Sveti Stefan, Pržno i Kamenovo, koje je, kako kaže, nedopustivo, jer svaki dio Budve zaslužuje pažnju lokalne uprave.

"I prigradska naselja su opština Budva. Zato je na nama odgovornost da ojačamo ulogu pojedinca, kao i da učinimo da se njegov glas jače čuje, jer lokalna uprava je tu da sasluša želje svog građanina, jer najbolje on poznaje svoju zajednicu i njene potrebe! Zato ćemo vratiti praksu da građani učestvuju u izgradnji prosperitetne Budve po njihovoj mjeri", naglasila je Kažanegra-Stanišić.

U svom obraćanju građanima problematizovala je status naselja Sveti Stefan, Pržno i Kamenovo, koja, kako navodi, decenijama unazad nemaju razvojnu šansu kakvu zaslužuju svim svojim potencijalom i posebnošću, koja je jedinstvena duž cijele crnogorske obale.

Dodala je i da je porazna činjenica da se u srcu pomenutih mjesta nalaze oronuli, stari, napušteni objekti, Adriatik i Golubinj, koji samo vizurama podsjećaju na srećan period osamdesetih kada su izgrađeni i kada su bili centar okupljanja i susreta kako građana tako i turista.

"Ovakav tip malih trgovinsko-poslovnih centara su od izuzetnoog značaja za turistička mjesta kakva su naša. Već dugo zarobljeni u lavirintu imovinsko pravnih odnosa čekaju na revitalizaciju. Obnovićemo ova zdanja koja će u mnogome oživjeti naša mala mjesta i staviti ih u funkciju građana, jer ne postoji formalni problem koji nijesmo spremni riješiti. Raznim sadržajima obogaćena ponuda oživjeće naša naselja koja zaslužuju da budu širi centar našeg grada, jer im to po svemu priliči. Zato: Ojačana, Obnovljena i Oživljena Mjesna zajednica Sveti Stefan je zajednica po mjeri naših građana, a građani su Budva", zaključila je Kažanegra-Stanišić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније