Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Lokalni izbori 2024

M.M.Lj.

19. 05. 2024. 19:01 >> 19:02

DPS

Milović: Vratićemo Budvi staru slavu

Program razvoja ,,Čista desetka”, sa kojom se Budvanima predstavila pobjednička lista “Budva može bolje!” ima jednostavan cilj - vratiti gradu staru slavu kao turističkom i ekonomskom središtu Crne Gore, saopštio je nosilac liste Nikola Milović.

Poručio je da će se fokusirati na stvaranje pozitivnog doživljaja, te izgradnju efikasne uprave koja pruža visokokvalitetne usluge građanima, turistima i privredi. 

“Privlačenjem vodećih hotelskih brendova i olakšavanjem poslovnog okruženja, otvorićemo vrata za investicije, kako stranim tako i domaćim investitorima. Digitalizacijom lokalne samouprave ubrzaćemo procese i postaćemo pouzdan partner svima koji žele da budu dio uspješne budućnosti Budve”, naveo je Milović. 

Obećao je pokretanje inicijative za hitne izmjene čitavog seta zakona kojim će omogućiti bržu legalizaciji objekata i pokretanje novog investicionog ciklusa. 

“Dodijelićemo po 10.000 eura bespovratnih sredstava izdavaocima privatnog smještaja za podizanje nivoa kvaliteta usluge i bolje kategorizacije, smanjićemo nivo poreza na nepokretnost za 20%, zalagaćemo se za vraćanje stope PDV-a u ugostiteljstvu na 7%”, navodi se u saopštenju. 

Za razvoj ženskog preduzetništva i zanata obećao je milion eura. 

“Pomoći ćemo našim sugrađanima da dobiju pravično obeštećenje za oduzetu zemlju na teritoriji opštine Budva, osnovaćemo poseban opštinski organ koji će se baviti novim investitorima i investicijama, osnovaćemo poseban opštinski organ za podršku i pomoć građanima Budve pri legalizaciji objekata i uticaćemo na izgradnju i rekonstrukciju postojećih hotelsko-turističkih kapaciteta visoke kategorije”, naveo je Milović. 

Kazao je da pametan grad znači digitalno upravljanje javnim gradskim saobraćajem i komunalnim servisima kao što su parking, rasvjeta, vodosnabdijevanje, u cilju efikasnog upravljanja resursima, smanjenja zagađenja, povećanja protočnosti saobraćaja, i posljedično, poboljšanja kvaliteta života u urbanoj sredini.

“Budva, zbog svoje veličine i geografskog položaja, može da digitalizuje većinu svojih javnih usluga i na taj način postane lider u primjeni smart city koncepta u Crnoj Gori. Planiramo da sprovodimo monitoring u svim oblastima rada gradske uprave, da unaprijedimo urbanu mobilnost, koja će smanjiti pritisak na Stari grad i šetalište”, naveo je on.

Obećao je da će obnoviti kultni muzički festival "Pjesma Mediterana", koji je nekad bio ponos Budve, s novim sjajem i energijom.

“Oživjećemo ovu tradiciju koja je predstavljala vrhunski kulturni događaj, privlačeći talentovane izvođače i publiku iz cijelog regiona. Ovaj festival će biti prilika za promociju mladih talenata i afirmaciju domaće muzičke scene”, kazao je Milović. Obnavljanjem budvanskog festivala, kako je rekao podstiču lokalnu privredu i turizam.

“ Stoga, obezbijedićemo finansijsku podršku i olakšice za učesnike, kao i promociju festivala kako bi privukli što veći broj posjetilaca i turista u Budvu”, zaključio je nosilac liste DPS-a u Budvi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније