Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj. [ Mina ]

23. 10. 2024. 11:01 >> 11:10

mans

Crna Gora suočena sa problemom zarobljavanja države

Crna Gora je suočena sa problemom zarobljavanja države, zbog čega su mnoge koruptivne prakse integrisane u zakone i omogućavaju sticanje privilegija pojedincima, navodi se u Izvještaju o procjeni nacinalnog sistema integriteta Crne Gore koji je predstavljen danas u Podgorici.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) je kao dio regionalnog projekta, a u saradnji sa organizacijom Transparency International iz Berlina sprovela istraživanje u Crnoj Gori u cilju sveobuhvatnog uvida u nacionalni sistem integriteta

Izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković rekla je da je istraživanje obimno i da se odnosi na sve institucije koje na bilo koji način mogu doprinijeti borbi protiv korupcije, kada je u pitanju prevencija i sankcionisanje.

„Crna Gora se suočava sa problemom takozvanog zarobljavanja država. Zbog toga su mnoge koruptivne prakse integrisane u zakone i omogućavaju sticanje određenih privilegija pojedincima“, rekla je Ćalović Marković, predstavljajući izvještaj.

Ona je kazala da je urađeno malo u protekle četiri godine da se počne sa odrobljavanjem sistem.

„Skupština bi tu trebalo da ima ključnu ulogu, pored Vlade kao predlagača zakona“, istakla je Ćalović Marković.

Ona je naglasila da je potrebno konačno usvajanje zakona o Skupštini i Vladi, kako bi se znale procedure i na koji način se donose odluke.

„Da se ne bi donosile iza zatvorenih vrata, da ne bi dolazili u situaciju da su u zakone ponovo uključuju neki partikularni interesi“, istakla je Marković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније