Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

K. J.

19. 10. 2024. 11:01 >> 11:01
Čitaj mi:

Otvoreno pismo Valerije Saveljić

"Kompaniju Solar gradnju sam dovela u zonu profitabilnosti"

Na tvrdnje borda Solar gradnje da je kompaniju ostavila u dugovima, bivša direkotrica ove kompanije, Valerija Saveljić navodi da je tokom svog mandata za sedam mjeseci kompaniju dovela u zonu profitabilnosti. To je napisala u otvorenom pismu bordu Elektroprivrede (EPCG) i ministru energetike Saši Mujović reagujući na saopštenje predsjednice borda Solar gradnje Marine Jočić koja je navela da su iskoristili zakonsko pravo da je smijene bez obrazloženja, da bi zaštitili ugled Saveljić, ali i kompanije.

Tvrdi da su podaci o poslovanju nakon njenog mandata od sedam mjeseci tačni i poziva da se uradi eksterna revizija. Ukazuje da je zlonamjerno predstavljeno da je dug poslije nje 346.000 eura, ukazujući da dug nije isto što i gubitak.

Poslovni ugled koji sam sticala i stekla, Odbor direktora Solar gradnje ne može urušiti jednom netačnom i zlonamjernom informacijom – saopštila je bivša direktorica ove kompanije Valerija Saveljić u otvorenom pismu bordu Elektroprivrede (EPCG) i ministru energetike Saši Mujović reagujući na saopštenje predsjednice borda Solar gradnje Marine Jočić, u kojem se, između ostalog, navodi da su iskoristili zakonsko pravo da je smijene bez obrazloženja, da bi zaštitili ugled Saveljić, ali i kompanije.

Saveljić ukazuje da je bord Solar gradnje pokazao elementarno nepoznavanje poslovnih odnosa sa Elektroprivredom (EPCG) optužujući je da nije iskoristila vrijeme i pronašla nove korisnike.

Kaže da nije tačno da nije uradila ništa da obezbijedi nove poslove, navodeći da je radi ispitivanja tržišta u regionu, što je dogovoreno sa tadašnjim bordom direktora EPCG i menadžmentom Solar gradnje, imala više sastanaka u regionu, te da je jedan od njih rezultirao ugovorom sa firmom Kaldera iz Laktaša, koji su, kako navodi, kasnije morali raskinuti zbog povezanosti sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Za plan EPCG za koji iz borda Solar gradnje tvrde da ga nije poštovala, Saveljić tvrdi da je bio nerealan, te de se nije mogao ostvariti, jer EPCG nije mogla da obezbijedi kompletnu opremu za instaliranje solarnih panela niti dovoljan broj korisnika. Zato su napravili novi plan uzimajući u obzir optimalan broj radnika, vremenske uslove i realne prihode.

Na tvrdnje borda da je kompaniju ostavila u dugovima, Saveljić navodi da je tokom svog mandata za sedam mjeseci kompaniju dovela u zonu profitabilnosti. Netačni su, kako tvrdi, navodi da je Solar gradnja za šest mjeseci prošle godine bila pozitivna, dodajući da fingiraju bilanse. Tvrdi da je fakture prema EPCG u iznosu od 780.000 eura, sudski vještak osporio ne zbog pogrešnog tumačenja s njihove strane, već nedostatka propratne dokumentacije koja je bila definisana ugovorom.

"Ova dokumentacija nije dostavljana ni uz fakture koje su priznate i plaćene, tako da bi bilo koja faktura koja bi bila poslata na vještačenje, dobila negativno mišljenje", kazala je Saveljić dodajući da se finansijski izvještaj trebalo korigovati nakon što se odradi revizija aktivnosti koje su navedene u fakturi.

Saveljić tvrdi da su podaci o poslovanju nakon njenog mandata od sedam mjeseci tačni i poziva da se uradi eksterna revizija. Ukazuje da je zlonamjerno predstavljeno da je dug poslije nje 346.000 eura, ukazujući da dug nije isto što i gubitak.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније