Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 09. 2024. 15:31 >> 15:33
Čitaj mi:

KORDIĆ SA NEĐEŠIJEM

Mađarska zainteresovana za investicije u oblasti turizma

Mađarska je zainteresovana za investicije i projekte u oblasti turizma i infrastructure, saopštio je ambasador Mađarske u Crnoj Gori Jožef Neđeši, kog je danas primila ministarka turizma Simonida Kordić.

“Crna Gora mora iskoristiti pomoć Evropske unije i mi ćemo vam biti partneri u pravcu pridruživanja EU, uz prethodno ispunjenje svih kriterijuma za zatvaranje poglavlja”, poručio je Neđeši.

Kordić je zahvalila na kontinuiranoj podršci Mađarske na putu Crne Gore ka EU, ističući da je ostvarena uspješna saradnja, ali i da postoji značajan prostor za unapređenje.

“Crna Gora i Mađarska imaju izuzetno dobre bilateralne odnose i jako dobru saradnju. Vaše predsjedavanje EU je za nas veoma značajno. Očigledno je da u oblasti privrede već postoje dobri odnosi, ali postoji prostor za dalje intenziviranje aktivnosti, posebno u turizmu”, poručila je Kordić.

Sa sastanka je poručeno i da je EU otvorena za proširenje, te da CG mora iskoristiti momenat i postati naredna članica evropske porodice, u čemu ima podršku Mađarske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније