Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

04. 09. 2024. 14:50 >> 14:51
Čitaj mi:

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ

URA predlaže povećanje naknade za stručno osposobljavanje

Poslanički klub Građanskog pokreta URA predložio je amandman na Član 1 Predloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o stručnom osposobljavanju lica sa stečenim visokim obrazovanjem kojim se predlaže povećanje naknade za stručno osposobljavanje lica sa VSS sa 450 na 800 eura, saopštila je politička direktorka URE i poslanica u Skupštini Crne Gore Ana Novaković Đurović.

"Predloženi amandman ima za cilj da mjesečna naknada za lice koje je korisnik stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem - bude u visini minimalne zarade koja je propisana za zaposlene na radnim mjestima sa VI i višim nivoom kvalifikacije obrazovanja i to u iznosu od 800,00 eura", istakla je Novaković-Đurović.

Ona je poručila da je ovo povoljnije i pravednije rješenje u odnosu na predlog Vlade Crne Gore kojim je predviđeno da mjesečna naknada za lice koje je korisnik stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem - bude u visini minimalne zarade koja je propisana za zaposlene na radnim mjestima do V nivoa kvalifikacije obrazovanja i to u iznosu od 600,00 eura.

"Dakle, pravednije i bolje rješenje jeste da se mjesečna naknada za stručno osposobljavanje lica sa VSS definiše u odnosu na onu minimalnu zaradu koja je predviđena za zaposlene na radnim mjestima sa VSS, a to je 800,00 eura kako je predloženo amandmanom poslanika URA, a ne 600,00 eura kako je predložila Vlada Crne Gore", zaključila je Novaković-Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније