Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.L.B.

04. 09. 2024. 08:08 >> 08:27
1
Čitaj mi:

PODACI PORESKE UPRAVE

Prihodi rekordni, naplata PDV-a veća za 54 miliona eura

Do avgusta ove godine ostvarena je rekordna naplata prihoda od preko milijardu eura, što je za 195 miliona eura više u odnosu na uporedni period prethodne godine, saopštio je u Jutarnjem programu TVCG Vladan Kasalica iz Poreske uprave.

Kako je saopštio poreski prihodi su za 122 miliona eura veći od plana za ovu godinu.

Veliki rast ostvaren je, kako ističe Kasalica, u naplati PDV-a gdje je od januara do avgusta naplaćeno 54 miliona eura više nego 2023.

„To nam govori o aktivnostima poreskog organa naročito sektora naplate i inspekcijske službe, a moramo da istaknemo i aktivnost poreskih obveznika“, kazao je Kasalica.

Na kraju jula ove godine poreski dug je iznosio oko 636 miliona eura, od čega je kako kaže Kasalica, oko 331 miliona eura osnovni dug, ostatak čine kamate.

Podsjetio je na predlog zakona Vlade koji omogućava otplatu duga bez kamate.

Kasalica je kazao i da su najveći poreski dužnici među opštinama Cetinje, Berane, Bijelo Polje i Rožaje, a kako dodaje problem su i dugovi opštinskih preduzeća.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније