Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

28. 08. 2024. 17:38 >> 19:57
Čitaj mi:

vlada usvojila

Bivši radnici KAP-a dobiće 1,15 miliona zbog pogrešno obračunatih koeficijenata

Vlada Crne Gore usvojila je danas informaciju o rješavanju isplate potraživanja 88 penzionera Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP). Riječ je o bivšim radnicima koji su prošle godine ukazali na to da su im pogrešno obračunati doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Preciznije, kada su otišli u penziju 2005. godine, nijesu im uplaćeni doprinosi za noćni rad, što se reflektovalo na umanjeni iznos penzije.

"Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga, kao pravni sljedbenik Ministarstva rada i socijalnog staranja je, cijenivši kompletnu hronologiju u vezi sa predmetnim zahtjevom, kao i priloženu dokumentaciju, utvrdilo da dugovanje neisplaćenih potraživanja iznosi 1,151,463.29 eura", naveli su iz Vlade.

Nesporan je, navode, zaključak da je Vlada Crne Gore dužna da reguliše svoja dugovanja prema 88 penzionera Kombinata aluminijuma Podgorica.

"S tim u vezi, Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o rješavanju isplate priznatih, a neisplaćenih potraživanja u cjelosti za 88 penzionera Kombinata aluminijuma Podgorica i dala saglasnost da se sredstva u iznosu od 1,151,463.29€ isplate iz Tekuće budžetske rezerve za 88 penzionera Kombinata aluminijuma Podgorica", zaključili su oni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније