Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

15. 08. 2024. 18:19 >> 18:19
1
Čitaj mi:

KORDIĆ-TOLIĆ

Početi pregovore o proširivanju letova ka Crnoj Gori 

Ministarka turizma Simonida Kordić i direktor Aerodroma Crne Gore Roko Tolić na današnjem sastanku složili su se o pokretanju aktivnih pregovora sa niskotarifnim avio-kompanijama, kako bi se proširila mreža letova ka Crnoj Gori i time povećala povezanost sa ključnim evropskim destinacijama.

Kako je saopšteno iz Ministarstva turizma, na sastanku je naglašen značaj uvođenja novih avio-linija kao strateškog prioriteta za jačanje turističke ponude Crne Gore.

Kordić i Tolić su se složili o pokretanju aktivnih pregovora sa niskotarifnim avio-kompanijama, kako bi se proširila mreža letova ka Crnoj Gori i time povećala povezanost sa ključnim evropskim destinacijama.

"Pored toga, poseban akcenat je stavljen na unapređenje aerodromske infrastrukture, koja je ključna za održavanje kvaliteta usluga i kapaciteta koji odgovaraju rastućem broju turista. Razmatrane su opcije za modernizaciju postojećih objekata, kao i mogućnosti za produžavanje radnog vremena aerodroma, posebno tokom ljetnje sezone kada je potražnja za avio-saobraćajem najveća", navode u saopštenju. 

Zajedno sa direktorom d.o.o. "Putevi" Podgorica Radošem Zečevićem i sekretarom Sekretarijata za finansije i budžet Opštine Zeta Bojanom Popovićem postignut je dogovor da se veoma skoro obezbijedi autobuska veza između Aerodroma i centra Podgorice. Ovaj projekat ima podršku ministarstva, kao i Aerodroma, "Puteva" i Opštine Zeta, a omogućiće bolju uslugu turistima kojima je aerodrom ulazna tačka i prvi susret s Crnom Gorom.

Kordić je istakla da je poboljšanje avio-dostupnosti od suštinskog značaja za dalji razvoj turizma u Crnoj Gori, dok je direktor Tolić naglasio spremnost Aerodroma Crne Gore da u saradnji sa Vladom i resornim ministarstvima aktivno radi na realizaciji ovih strateških ciljeva.

"Očekuje se da će ove inicijative doprinijeti daljem rastu turističkog sektora u Crnoj Gori, učiniti destinaciju još privlačnijom za strane posjetioce i dodatno ojačati konkurentnost zemlje na globalnom turističkom tržištu. Ohrabruje informacija da su od 1. januara do kraja jula, ACG opslužili preko milion i po putnika, što je 17 odsto više u odnosu na isti period 2023. godine i 11 odsto više u poređenju sa 2019. godinom", zaključuju iz Ministarstva turizma. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније