Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

13. 08. 2024. 10:09 >> 10:17
2
Čitaj mi:

milatović

"Socijalni dijalog urušen, zbog partijskih poena ne kockati se sa budućnošću građana"

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ocijenio je da je socijalni dijalog u Crnoj Gori urušen. On je apelovao da se zbog malih partijskih poena ne urušava decenijama građen sistem međugeneracijske solidarnosti i ne kocka sa budućnošću građana.

On je to napisao na društvenoj mreži "X".

"Može se slobodno zaključiti da je socijalni dijalog u Crnoj Gori urušen. Jučerašnjom sjednicom Socijalnog savjeta, dijalog je sveden na puko elektronsko preglasavanje. Time je izostao konsenzus, a takođe i formalna preporuka Socijalnog savjeta, kao institucionalni rezultat dijaloga i dogovora socijalnih partnera", naveo je Milatović.

Kazao je i da je u Crnoj Gori na snazi obesmišljavanje institucionalnog djelovanja na račun kratkoročne i kratkovide politike.

"Dobro je raditi na povećanju zarada i životnog standarda građana i to je posao svih dobronamjernih donosilaca odluka. Ali nije dobro što se više od 100 miliona eura namjerava uzeti od bruto zarada građana iz Fonda PIO i transferisati kompanijama koje su ostvarile rekordne profite, pritom prebacujući teret i umanjujući konkurentnost porodičnih, malih i mikro preduzeća", istakao je Milatović.

Predsjednik navodi i da istovremeno, nije dobro što se "ovako napravljeni minus u javnim finansijama namjerava kompenzovati povećanjem PDV-a i ostalih dažbina, koje direktno utiču na rast cijena".

"Na kraju, nije dobro što će rast cijena potpuno pojesti najavljeno povećanje zarada od 6%, ostavljajući tako građane sa još većim problemima od ovih sa kojima se trenutno suočavaju", kazao je predsjednik.

On je uputio apel da se zbog, malih partijskih poena, koji su već značajno limitirani, ne urušava decenijama građen sistem međugeneracijske solidarnosti i ne kocka sa budućnošću građana.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније