Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Sanjin Vešović, Radio CG

12. 08. 2024. 13:01 >> 13:01
Čitaj mi:

ĐUROVIĆ

Crna Gora treba da ima robne rezerve, ali ne da bi se takmičila sa trgovcima

Crna Gora treba da ima robne rezerve, ali se one mogu koristiti samo u vanrednim okolnostima, a ne da bi se država takmičila sa trgovcima, ocijenio je za naš Radio bivši ministar ekonomije Goran Đurović. Ukazao je i na logističke izazove prilikom formiranja državnog preduzeća koje bi dostavljalo osnovne namirnice građanima. Ranije je premijer Milojko Spajić saopštio da bi takav projekat doprinio snižavanju cijena.

Premijer Milojko Spajić najavio je da će Vlada osnovati državno preduzeće koje će biti zaduženo za robne rezerve, ali i za direktnu dostavu osnovnih životnih namirnica građanima. Smatra da će se na taj način ublažiti efekti inflacije.

"I to je jedan održiv način da se borimo protiv visokih cijena, jer ograničenje marži definitivno će biti jedna velika pomoć budžetu naših građana, međutim moramo imati jedno dugoročno održivo rješenje", kazao je ranije Spajić.

Bivši ministar ekonomije Goran Đurović za Radio Crne Gore kaže da je formiranje robnih rezervi dobra ideja, ali da se one mogu koristiti samo u vanrednim okolnostima.

"Kada su neke elementarne nepogode, tipa veliki zemljotresi, neke velike poplave, ratno stanje, ne daj Bože, ali ne nikako u situacijama da se takmiče sa privredom i sa trgovcima", kaže Đurović.

On smatra da je veoma teško realizovati plan Vlade, prije svega zbog logistike.

"Vi nemate logistiku da to možete da ispunite svakome građaninu Crne Gore, to je pod broj jedan. Koliko će ljudi biti zaposleno, jer za takvu logistiku vama treba ne znam koliko stotina ljudi. Odgovorno tvrdim da je jedno želja, a drugo realna mogućnost da se izvede takav jedan posao", smatra Đurović.

Zapitao se po kojim cijenama bi se prodavale namirnice iz robnih rezervi, odnosno kolika bi bila marža da cijeli posao bude održiv.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније