Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Mina ]

08. 08. 2024. 12:50 >> 12:50
Čitaj mi:

MONSTAT

Više prevezenih putnika u željezničkom saobraćaju

Prevoz putnika u drugom kvartalu, u odnosu na isti period prošle godine, bilježi rast u željezničkom saobraćaju, drumskom, lokalnom drumskom i aerodromskom.

Podaci Monstata pokazuju da rast prevezenih putnika u željezničkom saobraćaju iznosi 5,8 odsto, drumskom 7,6 odsto, lokalnom drumskom 72 odsto i aerodromskom 20,8 odsto.

„Prevoz robe u drugom kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bilježi pad u željezničkom saobraćaju i drumskom od 11,1 odsto, odnosno 0,4 odsto, dok se u ukupnom prometu robe u lukama i kod prevoza robe na aerodromima bilježi rast od 41,7 odsto odnosno 22,2 odsto“, navodi se u saopštenju.

Broj pretovarenih tona u lukama u drugom tromjesečju, u odnosu na isti kvartal prošle godine, je viši 38,2 odsto, a izmanipulisanih 17,9 odsto.

Statističari su kazali da je broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosio 78,11 hiljada, što je 7,9 odsto više u odnosu na isti kvartal prošle godine.

„Broj prvi put registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u drugom kvartalu iznosio je 10,5 hiljada, što je 28,1 odsto više u odnosu na isti kvartal prošle godine“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније