Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

02. 08. 2024. 13:31 >> 13:31
Čitaj mi:

Janović

"Suficit budžeta dokaz da je besmislena teza opozicije o ugroženosti javnih finansija"

Podaci Ministarstva finansija koji pokazuju da je u državnoj kasi prihodovano 75.4 miliona eura ili 6.1 odsto više u odnosu na plan za prvih šest mjeseci, odnosno 72.7 miliona eura više nego u istom periodu prošle godine, dokazuju koliko je besmislena teza opozicije o ugroženosti javnih finansija, saopštio je poslanik Pokreta Evropa sad Tonći Janović.

Ako izuzmemo prihode jednokratnog karaktera, ističe Janović, prihodi budžeta za šest mjeseci 2024. godine u odnosu na posmatrani period 2023. godine veći su za 193,5 miliona eura ili 17,6 odsto.

Takođe, kako je dodao, prihodi budžeta za šest mjeseci 2024. godine iznosili su 1,309.2 miliona eura ili 18.6 odsto procijenjenog BDP-a, što je u odnosu na isti period prethodne godine veće za 72.7 miliona eura ili 5.9 odsto.

"Kvalifikacije i paniku koju opozicija širi inputirajući Vladi i premijeru da vode neodgovornu i kockarsku ekonomsku politiku, najbolje demantuju precizni i zvanični podaci. Ako uzmemo u obzir da su poslanici opozicije na očigled cjelokupne crnogorske javnosti krivotvorili podatke u vezi inflacije i cijena pojedinih artikala u Crnoj Gori i regionu, te ubjeđivali građane da će se uvećati PDV sa 21 odsto, onda i ne čudi što su prilikom usvajanja budžeta takođe imali pogrešne i panične procjene", naglašava Janović.

Na kraju, kaže Janović, može se zaključiti da je jedina mjera za koju se opozicija zalaže u vremenu globalnog poskupljenja, "da zarade ostanu iste ili da se za narednih deset godina uvećaju za nekih 37 eura, što je i bio slučaj za vrijeme prethodne vlasti". 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније