Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

01. 08. 2024. 13:08 >> 13:11
Čitaj mi:

RESOR ENERGETIKE

Ministar Mujović nema troškova za reprezentaciju

Zarada ministra energetike Saše Mujovića iznosi 1.790,86 eura, saopšteno je iz Minstarstva energetike.

Navode da je malo koja aktivnost resornog ministarstva imala odjek u javnosti poput zahtjeva Mujovića, upućenog menadžmentima preduzeća energetskog sektora da racionalizuju troškove poslovanja, kao i da je neopravdano da pojedini članovi odbora direktora, pored značajnih apanaža koje primaju po osnovu članstva u odborima direktora, dodatno primaju i naknade u raznim tijelima i komisijama, što rezultira neprikladno visokim mjesečnim dohodcima.

“S obzirom na to da je znatan broj novinara u danima nakon apela izrazio interesovanje za primanja i naknade ministra Mujovića, koristimo priliku da o istima informišemo javnost uz poruku da odgovornost i briga za građane nije samo uputiti apel ili upozorenje, već kroz lični primjer projektovati vrijednosti koje ovo ministarstvo na čelu sa prof.dr Mujovićem baštini”, ističu u saopštenju. 

Kako su kazali, Mujović je član šest radnih tijela, koje je obrazovala Vlade Crne Gore.

Navode da nema primanja u Savjetu za javne investicije (formiran u januaru 2024), Savjetu za konkurentnost (formiran u decembru 2023), Savjetu za inovacije i pametnu specijalizaciju (formiran u decembru 2023), Nacionalnom savjetu za borbu protiv korupcije (formiran u martu 2024), te u Partnerskom savjetu za regionalni razvoj (formiran u martu 2024).

U Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte, koji je formiran u decembru 2023. godine, ostvaruje naknadu od januara u neto iznosu od 490 eura na mjesečnom nivou.

“Od početka godine ministar Mujović je imao četiri službena putovanja u inostranstvu za koje je primio ukupno 441,40 eura po osnovu isplate putnog naloga ( dnevnica ). Bitno je napomenuti da ministar Mujović ne koristi pravo na nadoknadu troškova po osnovu službenih putovanja u zemlji. U cilju objektivnog informisanja javnosti napominjem i da ministar Mujović po osnovu reprezentacije od početka svog mandata nema troškova (službeni ručkovi, večere itd. ), kao i da službeno vozilo koristi samo i isključivo za službene svrhe, uglavnom za međugradske relacije”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva energetike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније