Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

25. 07. 2024. 14:59 >> 14:58
Čitaj mi:

KONTROLE

UIP izrekla 1,4 miliona eura kazni

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove (UIP) su tokom pojačanog inspekcijskog nadzora, koji je počeo 1. jula, obavili 2,96 hiljada kontrola u šest primorskih opština i izrekli 1,4 miliona eura kazni.

„Tokom nadzora konstatovano je 2,2 hiljade nepravilnosti i izrečeno prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1,4 miliona eura, a u 572 slučaja inspektori su djelovali preventivno, odnosno ukazivanjem“, navodi se u saopštenju UIP-a.

Akcenat je, pored primorskih opština u kojima se bilježi najveći obim poslovanja u svim privrednim granama, bio i na rafting centrima i onim dijelovima Crne Gore koji godinama unazad privlače veliki broj turista, kao što su Skadarsko jezero, Virpazar, nacionalni parkovi i turistički centri na sjeveru.

Tokom izvještajnog perioda, turistička i tržišna inspekcija donijele su 84 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti.

„Kada su u pitanju kontrole rafting centara turistička inspekcija je izvršila 29 kontrola i to na lokalitetima Šćepan Polje-Brštanovica i Đurđevića Tara. Turistički inpektori su u navedenom periodu donijeli i dva rješenja o pečaćenju ugostiteljskih objekata“, dodaje se u saopštenju.

Iz UIP-a su podsjetili građane da će tokom vikenda, dok traje pojačan inspekcijski nadzor, biti organizovana dežurstva službenika Uprave, te da prijave nepravilnosti pozivom na besplatni Call centar 080 555 555, ili slanjem na mejl adresu prijave@uip.gov.me.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније