Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ N1 ]

18. 07. 2024. 12:25 >> 12:24
Čitaj mi:

saslušanja u kongresu

Napadač na Trampa bio sumnjiv Tajnoj službi, ali su ga „izgubili“ u masi

Tajna služba je atentatora na Donalda Trampa označila kao "sumnjivog" samo sat vremena prije nego što je pucnjava počela, ali ga je izgubila u gomili, rekli su zvaničnici bezbjednosnih snaga na saslušanju u Kongresu.

Na dva zatvorena saslušanja u Predstavničkom domu i Senatu američkog Kongresa, predstavnici službi bezbjednosti uključujući i Tajnu službu, iznijeli su nove informacije o bezbjednosti i muškarcu koji je pucao na Donalda Trampa u subotu na mitingu u Pensilvaniji.

Senator iz Vajominga Džon Baraso kazao je da mu je Tajna služba rekla da su uočili napadača Tomasa Metjua Kruksa (20) sat vremena prije pucnjave, ali da su ga izgubili iz vida.

„Identifikovan je bio kao sumnjiva ličnost zato što je kod sebe imao daljinomjer i ranaca. I to je bilo više od sat vremena prije nego što se pucnjava dogodila“, kazao je senator Baraso za Foks njuz.

Dodao je da pripadnici Tajne službe tokom tih sat vremena nije trebalo da izgube sumnjivu osobu iz vida.

Na ispitivanju je otkriveno i da je napadač posjetio mjesto napada, sajmište u Batler kauntiju, najmanje jednom u danima koji su prethodili atentatu. Zvaničnik koji je upoznat sa ispitivanjem rekao je za CBS njuz da se govorilo i o tome da je atentator na svom telefonu pretraživao simptome depresivnog poremećaja. Istorija telefona pokazala je i pretragu fotografija Donalda Trampa, kao i predsjednika Džoa Bajdena.

Dirketor FBI Vrej rekao je u Kongresu da je do sada izvršeno 200 ispitivanja, kao i da je pregledano 14.000 fotografija.

Tomas Metju Kruks iz Pensilvanije ispalio je više metaka u Donalda Trampa, kada je predsjednički kandidat Republikanaca izašao na binu i započeo govor. Tramp je pogođen u uho, a jedna osoba iz publike je ubijena tom prilikom, dok su dvije povrijeđene. Policija je ubila napadača, koji je pucao sa krova obližnje zgrade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније