Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

10. 07. 2024. 09:24 >> 09:26

UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE

Tokom prvih sedam dana jula izrečene kazne od 514.930 eura

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove (UIP) nakon presjeka napravljenog nakon prvih sedam dana jula, ukupno su izvršili 865 inspekcijskih nadzora i izdali prekršajnih naloga u iznosu od 514. 930,00 eura, navodi se u njihovom saopštenju.

Kako su kazali, ukupno je zatvoreno 19 objekata od čega 2 objekta zbog neprijavljene trgovine a ostalih 17 zbog rada nedeljom. Podnijeto je i 5 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

"Kao što je i prethodno najavljeno iz Uprave za inspekcijske poslove, pojačan inspekcijski nadzor u 6 primorskih opština počeo je 1. jula. Preko 70 inspektora iz inspekcije rada, tržišne, turističke i zdravstveno-sanitarne inspekcije konstantno je na terenu i tako će biti do kraja avgusta. Nakon presjeka koji je napravljen nakon prvih sedam dana, ukupno je izvršeno 865 inspekcijskih nadzora i izdato prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 514. 930,00 eura", navode iz Uprave za inspekcijske poslove.

Kako su kazali, najčešće nepravilnosti ticale su se rada bez ugovora o radu i prijave na obavezno socijalno osiguranje, rada stranaca bez dozvole za privremeni boravak i rad, neposjedovanja sanitarne knjižice, neizdavanje fiskalnih računa u ugostiteljskim objektima, istekle kategorizacije ugostiteljskih objekata, neposjedovanja odobrenja za rad, nepoštovanja Zakona o žigu...

"Koristimo priliku da još jednom apelujemo na sve privredne subjekte da se pridržavaju zakonskih propisa koji su na snazi. Tokom vikenda dok traje pojačan inspekcijski nadzor kao i u prazničnim danima pred nama biće organizovana dežurstva službenika Uprave za inspekcijske poslove, stoga još jednom pozivamo sve građane da prijave nepravilnosti pozivom na besplatni call centar 080/555-555 ili slanjem mail-a na mail adresu prijave@uip.gov.me", zaključuju iz UIP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније