Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj.

24. 06. 2024. 16:49 >> 16:49

regionaalni eksperti

Razgovor sa Predsjednikom: "Budućnost penzionog sistema u Crnoj Gori"

Predsjednik države Jakov Milatović okupiće regionalne eksperte iz oblasti javnih finansija koji će učestvovati na panelu "Budućnost penzionog sistema u Crnoj Gori: Iskustva iz regiona".

Na panelu će govoriti dr Nikola Altiparmakov, član Fiskalnog savjeta Srbije i docent na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Prof. Predrag Bejaković, Institut za javne finansije i Prof. Mitja Čok, predavač na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani, dok će moderator biti Miloš Vuković, izvršni direktor u Fidelity consulting.

“Predsjednik Milatović je u prethodnom periodu pokrenuo dijalog o temama od društvenog značaja, a reforma penzionog sistema predstavlja važno pitanje u društvenom životu Crne Gore, te je predstojeći panel prilika da stručnjaci iz ove oblasti prezentuju različite pristupe i iskustva u penzionim reformama”, navodi se u saopštenju iz Predsjedništva.

Događaj će se održati u maloj sali Muzičkog centra Crne Gore u srijedu 26. juna sa početkom u 11:00 časova, a nakon razgovora gosti u publici će panelistima imati priliku da postave pitanja.

Ovo je drugi po redu panel “Razgovor sa Predsjednikom”, nakon otvorene diskusije na temu “Evropska perspektiva Crne Gore” sa rektorkom Koledža Evrope Federikom Mogerini.

“Razgovor sa Predsjednikom”, format koji uključuje diskusije o temama koje su važne za crnogorsku javnost, prilika su da se građanima, kroz dijalog i razmjenu mišljenja eminentnih stručnjaka iz tematskih oblasti, bliže predstave perspektive i otvori diskusija o temama od značaja za budućnost našeg društva.

Pozivamo zainteresovanu javnost da učestvuju u ovom događaju, a prenos možete uživo pratiti i na zvaničnom YouTube kanalu Predsjednika Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније