Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

23. 06. 2024. 16:21 >> 16:25

Radulović i vuković

U septembru glavni tender za gradnju druge dionice auto-puta; Kinezi zainteresovani za posao

Kineske kompanije zainteresovane su za gradnju druge dionice autoputa Bar-Boljare, saopšteno je tokom sastanka ministara saobraćaja i finansija Filipa Radulovića i Novice Vukovića sa generalnim direktorom CRBC-a Vangom Lijunom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, ministar Radulović je kazao da se pretkvalifikacioni tender za dionicu Mateševo-Andrijevica završava 23. juna te da se u septembru očekuje raspisivanje glavnog tendera.

"Raduje me to što kineske kompanije žele da grade drugu dionicu autoputa od Mateševa do Andrijevice. Siguran sam da ćemo u transparentnom javnom postupku, koji će biti sproveden po pravilima EBRD-a, dobiti izvođača radova koji će odgovoriti zadatku", rekao je Radulović.

Ministar finansija Novica Vuković naglasio je da su Crnoj Gori potrebni investitori kao što je CRBC.

"Najveća investicija u našoj zemlji koju smo imali jeste gradnja prve dionice autoputa od Smokovca do Mateševa. Takođe, izuzetno značajna nam je bila saranja sa kineskom EXIM bankom", rekao je Vuković.

Osim kompanija iz Kine za gradnju druge dionice zainteresovane su i neke evropske kompanije.

Generalni direktor CRBC-a Wang Lijun poručio je da su izgradnjom prve dionice od Smokovca do Mateševa stekli veliko iskustvo u Crnoj Gori.

"Osim za projekte u putnoj infrastrukturi spremni smo i za projekte u drugim oblastima poput zaštite životne sredine",rekao je Lijun.

Ministri Filip Radulović i Novica Vuković borave u Kini gdje učestvuju na 15. Forumu "Međunarodna infrastrukturna ulaganja i izgradnja".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније