Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.B. [ Portal RTCG ]

18. 06. 2024. 15:11 >> 15:12
2
Čitaj mi:

MUJOVIĆ NAJAVIO

Pogoni nikšićke Željezare proizvodiće eloksiranu bravariju

U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvdoi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

Mujović je pohvalio ideju menadžmenta Elektroprivrede Crne Gore koji su odlučili da aktuelni projekat 5000+ prošire sa projektom energetske efikasnosti.

“Protežiraćemo energetsku efikasnost koja je veoma važna, što građanima Crne Gore pružamo mogućnost da ugrade eloksiranu bravariju po veoma povoljnim cijenama, i, ono što je najznačajnije, što će se ta eloksirana bravarija proizvoditi u pogonima Željezare Nikšić. Dakle to je ona glavna ideja koju je stalno protežiralo ovo Ministarstvo. Da Željezarce treba uposliti, da treba otvarati nove pogone, i onda nećemo imati problem sa viškom radne snage. Ova ideja zaslužuje pohvalu kao i ovaj način razmišljanja i djelovanja menadžmenta EPCG”, naglasio je Mujović.

Kako je kazao, ovakvim projektima se pomaže očuvanje standarda građana, upošljavaju domaći proizvodni kapaciteti i poboljšava energetska efikasnost, kao i kvalitet života ljudi.

"Korištenje solarnog potencijala, veća energetska efikasnost, uz uštede u potprošnji elektirčne energije i efikasno korištenje potrošene, sve je to u skladu sa zacrtanim ciljevima Ministarstva - konforan život uz manje račune za električnu energiju", dodao je Mujović.

Mujović je podsjetio da se već 20. juna očekuje dolazak visoke delegacije renomirane kompanije Duferco i susret sa premijerom Milojkom Spajićem.

"Zaposleni u Željezari i njihova budućnost će biti u posebnom fokusu, ali i perspektiva za pokretanje novih pogona u Željezari i otvaranje mogućnosti za uposlenjem dodatne radne snage", zaključio je Mujović. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније