Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Mina ]

14. 06. 2024. 09:24 >> 09:24
Čitaj mi:

na 0,2 odsto

Proizvođačke cijene u SAD-u neočekivano pale u maju

Proizvođačke cijene u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u maju su pale 0,2 odsto na mjesečnom nivou, dok je njihov međugodišnji rast iznosio 2,2 odsto, objavilo je Ministarstvo rada.

To je nova potvrda usporavanja inflacije, jer je dan ranije Ministarstvo objavilo jednako povoljan izvještaj o maloprodajnim cijenama robe široke potrošnje, prenosi SEEbiz.

Indeks proizvođačkih cijena u maju je pao najviše zahvaljujući padu cijena energije 4,8 odsto, od čega najviše cijena benzina, koje su na mjesečnom nivou niže 7,1 odsto.

Hrana je poskupila 0,1 odsto, a jaja 35 odsto.

Isključujući cijene energenata i hrane, indeks proizvođačkih cijena u maju se nije mijenjao u odnosu na april, ali je bio 2,3 odsto viši nego u prošlogodišnjem aprilu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније