Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M. [ Mina ]

14. 06. 2024. 09:07 >> 09:07

Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Razmatraju status Vujovića

Ministarstvo rada i socijalnog staranja počelo je da razmatra zahtjev menadžmenta EPCG Željezara u vezi sa brisanjem Ivana Vujovića iz registra sindikalnih organizacija i kolektivnog ugovora iz registra kolektivnih ugovora.

To je zvanično potvrđeno Vijestima iz resora kojim rukovodi ministarka Naida Nišić, iz koga je poručeno da to rade pažljivo i da im je prioritet poštovanje svih zakonskih propisa.

Menadžment nikšićke firme EPCG Željezara tražio je od Nišić da izbriše Vujovića iz registra ovlašćenih sindikalnih organizacija kao osobu koja zastupa Sindikat te kompanije, kao i da izbriše Kolektivni ugovor za tu fabriku iz registra kolektivnih ugovora, jer su ovi upisi bili, kako se tvrdi, nezakoniti i urađeni na osnovu netačnih podataka.

Osim ministarki rada, i Upravi za inspekcijske poslove - Inspekciji rada je poslat dopis da uradi inspekcijski nadzor u vezi sa zakonitošću upisa Vujovića kao ovlašćenog sindikalnog predstavnika Željezare.

Menadžment nikšićke fabrike je ukazao da je Vujović upisan kao ovlašćena osoba za sindikat prije zasnivanja radnog odnosa u fabrici u koju je došao sa Biroa rada i da ne postoji dokumentacija kojom se utvrđuje tačan broj članova sindikalne organizacije, kao i pristupne izjave zaposlenih sindikatu.

Vujović tvrdi da je Sindikat kojim predsjedava reprezentativan i da sve može da dokumentuje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније