Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.B. [ Gradska TV ]

13. 06. 2024. 20:21 >> 20:40
1
Čitaj mi:

NAJAVA IZ MINISTARSTVA

Struja bi od naredne godine mogla da poskupi

Struja bi od 1. januara naredne godine mogla biti skuplja jer će, zbog remonta Termoelektrane u Pljevljima, Elektroprivreda biti primorana da na tržištu kupuje nedostajuću energiju.

To je za Gradsku TV kazao Luka Prodanović, državni sekretar u Ministarstvu energetike i rudarstva.

"Rekonstrukcija Termoelektrane u Pljevljima mogao bi početi već u februaru ili martu, što znači da će ona van pogona biti od sedam do devet mjeseci" pojasnio je Prodanović.

Elektroprivreda će tako, dodaje, ostati bez 45 odsto energije u sistemu.

„Iz tog razloga EP je već krenula u nabavku električne energije za narednu godinu da bi se pokrili nedostaci koji će biti prilikom nefunkcionisanja TE. Da li će to uticati na cijenu struje, to ćemo da vidimo u budućem periodu, kako se cijene na berzi budu kretale“, kazao je Prodanović.

Čak i ako do povećanja dođe, kaže Prodanović, država će naći način da zaštiti ranjive kategorije stanovništva.

„Težićemo nekim mjerama gdje ćemo protežirati racionalnu upotrebu električne energije. Npr do 500kw/h ako je potrošnja da nećemo imati povećanje, a nakon toga da ćemo imati povećanje. Jer prosto apel je da energiju trošimo racionalno jer nije prirodno da bude račun za električnu energiju isti kao za telefon i za internet. Priznajte da je to čudno malo“, saopštio je Prodanović.

Prodanović podsjeća i da će cijene struje u Crnoj Gori dodatno rasti nakon ulaska u EU kako bi se približile tržišnim, a država tada neće moći da subvencioniše potrošače.

"Ipak, gotovo je sigurno da će i tada slojevi stanovništva kojima je neophodna pomoć biti zaštićeni", obećao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније