Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

12. 06. 2024. 11:21 >> 11:35
1
Čitaj mi:

bošnjak

"Novi direktor doveden da sprovede naum vlade o uništenju Fonda PIO"

Potpredsjednica Pokreta za promjene (PzP) Branka Bošnjak kazala je da je novi direktor Fonda PIO doveden kako bi sprodeo naum vlade o uništenju tog Fond.

Bošnjak je to kazala u reagovanju na smjenu dosadašnjeg direktora Fonda PIO Ranka Aligrudića. Ona je kazala da je Aligrudić iskusni profesionalac koji je svoj radni vijek proveo u toj oblasti.

"Da ova vladajuća većina gazi sve ono za što smo se decenijama borili i ne više na "mala" već na "velika" vrata vraća DPS kadrove govori i posljednje sramno razrješenje našeg kolege, člana Predsjedništva PZP-a Ranka Aligrudića, iskusnog profesionalca, koji je cio svoj radni vijek proveo u ovoj oblasti i poštenog čovjeka koji je pokazao kako se odgovorno, ne u partijskom već u interesu korisnika rukovodi ovom značajnom institucijom. Nažalost, takvi ovoj mešetarskoj Vladi ne trebaju, pa je zato i doveden sin nekadašnjeg upravnika carine u Bijelom Polju, inače vrlo prepoznatljivog aktiviste i velikog štiha DPS-a, momak koji će očigledno sporovesti kvarni i suludi naum ove Vlade o uništenju Fonda PIO jer upravo on je neko ko je zagovornik privatnih penzionih fondova", navodi se u saopštenju Bošnjak.

Potpredsjednica PzP-a je kazala da je PES "druga violina" DPS-a. Iznenađuje je što, kako je kazla, to aminuju njihovi bivši saborci.

"I da su im kadrovi u stvari ambiciozni a neostvareni DPS-ovci nije nepoznato i od njih nije iznenađenje, ali jeste iznenađenje da sve ovo bezpogovorno aminuju i dozvoljavaju naši bivši saborci sa kojima smo u suzavcima, pod šok bombama i rafalima gumenih metaka se hrabro suprostavljali i rušili odnarođeni i u korupciji i kriminalu ogrezli Đukanovićev režim. Ali udobnost fotelja se izgleda oslačala pa se puštaju niz vodu nekadašnji saborci i zaboravlja se ona časna zajednička borba", kazala je Bošnjak.

Navela je i da je Aligrudić smijenjen dok je bio na službenom putu.

"Koliko je ova Vlada kukavička i nemoralna, govori i činjenica da uvijek koriste trenutak kad neko nije tu da ga mučki smijene, pa su upravo ovu podmuklu smjenu sproveli dok se kolega Aligrudić nalazio na službenom putu, na vrlo značajnom susretu direktora penzionih fondova zemalja bivše SFRJ. Ali to govori o njima", navodi se u regaovanju.

Kako stvari stoje, kaže Bošnjak, "brzo će im sve ovo što rade doći na naplatu".

"Mi časno i hrabro nastavljamo borbu za pravednu i poštenu Crnu Goru. I hrabri činjenica da predstavnici penzionera i sindikat nijesu podržali ovu sramnu smjenu, jer cijene i prepoznaju profesionalizam našeg Ranka Aligrudića", zaključuje se u reagovanju potpredsjednice PzP-a Branke Bošnjak.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније