Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

10. 05. 2024. 18:33 >> 18:33
Čitaj mi:

MINISTARSTVO FINANSIJA

Alimentacioni fond isplatio 64,6 hiljada eura

Odjeljenje za Alimentacioni fond isplatilo je 64,6 hiljade eura za pristigla rješenja o priznatom pravu na privremeno izdržavanje djece.

Alimentacioni fond je od 7. januara do 10. maja, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, primio 47 rješenja centara za socijalni rad, kojima je priznato pravo na privremeno izdržavanje djece u skladu sa izmjenama i dopunama Zakona o privremenom izdržavanju djece.

“Na osnovu tih rješenja, privremeno izdržavanje je uplaćeno za 64 djece, odnosno za dvoje uzrasta do pet godina, za 32 od šest do 13 godina i za 30 od 14 do 18 godina”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, privremeno izdržavanje je isplaćeno od dana podnošenja zahtjeva i zaključno sa martom.

“Od ukupno 64.647,29 eura, po tom osnovu je uplaćeno 60.659,33 eura, a 3.987,96 eura za troškove izvršnog postupka, koji su takođe djeci priznati u dostavljenim rješenjima centara za socijalni rad”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da će uplate po rješenjima u narednom periodu biti od 15. do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

Dodaje se da se prema strukturi po opštinama, najveći broj rješenja odnosi na podgorički Centar za socijalni rad, opštinu u okviru Glavnog grada Golubovci i opštinu Tuzi - 13 rješenja, zatim Danilovgrad devet, Bar osam, Pljevlja pet, Budva četiri, Cetinje tri, Bijelo Polje i Mojkovac po dva i Plav jedan.

“Kada se radi o strukturi po polu roditelja, ukupno je 34 majki i pet očeva, koji su kao zakonski zastupnici djece podnijeli zahtjev za ostvarivanje prava na privremeno izdržavanje i za čiju djecu je novac uplaćen”, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније