Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina [ R.B. ]

06. 03. 2024. 13:30 >> 13:29
1
Čitaj mi:

PRIHOD 933.000 EURA

EPCG Solar gradnja ostvarila rekordne rezultate u prva dva mjeseca

Preduzeće EPCG Solar gradnja je, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima u zimskim mjesecima, uspjelo da postigne rezultate koji su umnogome premašili prošlogodišnje, pa čak i očekivanja definisana proizvodno-finansijskim planom za ovu godinu, saopštili su njegovi predstavnici.

„Za prva dva mjeseca ove godine ostvarili smo 499 montaža, pri čemu je ugrađeno 3,73 megavata (MW) sa svega 39 monterskih ekipa, dok su u istom periodu prošle godine, sa 60 monterskih ekipa, odrađene 472 montaže sa ugrađenih 3,71 MW“, navodi se u saopštenju.

Iz ovoga se, kako su kazali, lako može zaključiti da je EPCG Solar gradnja ostvarila bolji rezultat sa 35 odsto smanjenog kapaciteta, u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Prihodi kompanija su za dva mjeseca ove godine iznosili 933 hiljade eura. U istom periodu prošle godine bili su 508 hiljada eura, dok su planirani 762 hiljade eura.

„Prema tome, imamo rast prihoda 23 odsto u odnosu na plan, a čak 84 odsto u odnosu na prošlu godinu“, precizirali su iz kompanije.

Ostvareni troškovi su za dva mjeseca ove godine iznosili 972 hiljade eura, dok su u istom periodu prošle godine bili 1,15 miliona eura, a planirani 1,04 miliona.

„Dakle, smanjili smo troškove šest odsto u odnosu na planirane, a čak 15 odsto u odnosu na ostvarene za isti prošlogodišnji period“, rekli su iz kompanije.

S obzirom na to da je poslovanje preduzeća ograničeno vremenskim prilikama, iz EPCG Solar gradnje su kazali da u zimskim mjesecima nijesu u mogućnosti da rade u punom kapacitetu, pa su, shodno tome, planirali manji broj instalacija solarnih elektrana, što prouzrokuje i ostvarenje manjih prihoda.

„Međutim, od marta, kada se vremenske prilike poboljšaju, u skladu sa proizvodno finansijskom planom i pozitivnim trendom iz prva dva mjeseca, očekujemo rast prihoda, koji će ovim tempom doprinijeti ostvarenju pozitivnog finansijskog rezultata na kraju ove godine, što smo već ranije i najavili, a sve pod uslovom da imamo dovoljne količine opreme i materijala na zalihama neophodnih za instalacije solarnih elektrana krajnjim korisnicima“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније