Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj.

20. 02. 2024. 18:42 >> 21:56
2

BORIS PEJOVIĆ

Povećanje minimalnih penzija samo početak implementacije Evropa sad 2

Potpredsjednik Skupštine i poslanik Pokreta Evropa sad Boris Pejović kazao je da je povećanje minimalnih penzija na 450 eura konkretna mjera zbog suzbijanja velike socijalne nejednakosti. Poručio je da je to samo početak onoga što slijedi za sve penzionere, ali i za ostale zaposlene kroz punu implementaciju programa Evropa sad 2.

 

“Ne tako davno, minimalna penzija je bila oko 146 eura, a prosječna je iznosila oko 290 eura.  Socijalni jaz u Crnoj Gori je među najvećim u Evropi. Zato je povećanje minimalnih penzija na 450 eura konkretna mjera i zbog suzbijanja velike socijalne nejednakosti”, napisao je Pejović na Fejsbuku.

Takođe, u vremenu globalne inflacije, kako smatra, to je minimum ljudskog dostojanstva.

“Sredstva za 74 hiljade penzionera nisu obezbijeđena zaduženjem, već na osnovu fiskalno održivog budžeta i uz suficit tekuće potrošnje”, kazao je Pejović.

Dodao je da je to samo početak onoga što slijedi za sve penzionere, ali i za ostale zaposlene kroz punu implementaciju programa Evropa sad 2.

“Povećanje minimalne plate na 700 eura i prosječne na 1000 eura”, zaključio je Pejović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније