Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

26. 01. 2024. 10:23 >> 10:23

RADULOVIĆ - GRUBIŠIĆ

Izgradnja Jadransko jonskog puta bio bi veliki korak za sve zemlje Regiona

Izgradnja Jadransko jonskog puta bio bi veliki korak za sve zemlje Regiona, poručeno je nakon sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića.

“Mi želimo da gradimo taj put jer ćemo se bolje povezati sa Evropom. Taj projekat donio bi velike benefite svim zemljama Zapadnog Balkana”, kazao je Radulović.

Ambasador Grubišić istakao je važnost kvalitetene saradnje dvije zemlje poručivši da Hrvatska intezivno radi na razvoju putne infrastrukture.

"Mi ove godine u potpunosti završavamo hrvatski dio koridora Vc koji se pruža od Ploča do Budimpešte preko BiH. Isto tako, Vlada Republike Hrvatske će do 2030. godine potpuno završiti put do Dubrovnika i Ćilipa. Željeli bi da istovremeno Crna Gora modernizuje svoje saobraćajnice do naše granice", rekao je Grubišić.

Kako se navodi u saopštenju vlade, sagovornici su se saglasili da će najavljeno otvaranje brodarske linije između Budve i Dubrovnika rasteretiti granični prelaz između dviju zemlje.

Takođe, konstatovan je problem odlaska mladih ljudi iz zemalja Regiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније