Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

22. 09. 2023. 15:14 >> 15:14

VLADIMIR BULAJIĆ

Značajan doprinos računovodstveno - revizorske profesije

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC), Vladimir Bulajić je ocijenio da računovodstveno - revizorska profesija daje značajan doprinos u kreiranju standarda uspješnog i zakonitog poslovanja, kao i pravilne primjene poreskih propisa.

"Posebno je važno što to ima direktni i indirektni uticaj na održivost državnog budžeta i efikasnost upravljanja sistemom javnih finansija", rekao je Bulajić na skupu u Ulcinju.

Bulajić danas, sa kolegama iz UPC, učestvuje na međunarodnom kongresu, koji organizacije Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) na temu "Računovodstveno - revizorska profesija u funkciji implementacije ciljeva održivog razvoja".

"Edukacija poreskih i carinskih službenika je i u fokusu nastavka saradnje Uprave prihoda i carina sa sertifikovanim računovođama i revizorima", istakao je Bulajić.

Direktor UPC je dodao da je saradnja sa računovođama dio strateškog proaktivnog pristupa, kao i da je otvorena i konstruktivna komunikacija sa ISRCG, ukazujući na dosadašnje zajedničke aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније