Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

А.М. [ RTVHN ]

12. 05. 2023. 18:49 >> 18:52
1

PISALI ABAZOVIĆU I MINISTRIMA

Zaposleni u Institutu "Dr Simo Milošević" 12. maj dočekuju bez plata

Medicinske sestre i tehničari danas svuda u svijetu obilježavaju Međunarodni dan ukazujući na značaj te profesije. U mnogim zdravstvenim ustanovama današnji dan  obilježen je uz koktele i uručivanje nagrada najboljim medicinskim sestrama i tehničarima dok  njihove kolege u  Institutu „Dr Simo Milošević“ 12. maj dočekuju bez ijedne plate zarađene u ovoj godini.

Iz Instituta su uputili otvoreno pismo premijeru Dritanu Abazoviću i ministrima zdravlja i finansija Dragoslavu Šćekiću i Aleksandru Damjanoviću.

"Medicinske sestre i tehničari Instituta Igalo Vam se zahvaljuju na  današnji dan.    Hvala što poštujete i razumijete naš rad.  Hvala što država brine o svojim pacijentima.  Hvala što ste stali i pomogli u rješenju naših problema. Nismo primili pune četiri plate. Da li su Vaša djeca gladna? Naša jesu. Da li su Vam djeca na ekskurziji? E pa naša nisu. Hvala što smo skoro pet mjeseci gladni, što moramo da mislimo na naše zarađene plate. Hvala na svemu i nadamo se da vam  neće trebati pomoć našeg osoblja, jer samo tako možete saosjećati sa nama i pacijentima kojima treba rehabilitacija" navedeno je u otvorenom pismu medicinskih sestara i tehničara Instituta Igalo.

Tijana Todorović, medicinska sestra u Institutu kazala je da današnji dan dočekuju u ne baš dobrom raspoloženju, mnogi i gladni u iščekivanju sada već pete plate.

"Naša priča je ispričana mnogo puta unazad nekoliko godina. Svima je poznato u kakvoj smo situaciji a cilj nam je bio da se baš na današnji dan obratimo nadležnima i apelujemo ne bi li se oglasili i krenuli u realizaciju obećanja koja su nam data",  kazala je Todorović i istakla da u Institutu rade cijele porodice a da je realnost da među njima ima gladnih. 

Kako je rekla, u teškim uslovima takođe rade i njihove kolege u Bolnici  Meljine.

Nermin Luković je poručio da je, uprkos teškoćama sa kojima se suočavaju zaposleni, ponosan što je dio kolektiva Instituta, koji je brend Crne Gore.

On je uputio apel premijeru i resornim ministrima da avansom koji je najavljen, namjenski isplate sve zaostale zarade zaposlenih kako bi zaustavili osipanje kadra. 

"Iskreno se nadam da će biti mjesta za rješavanje problema Instituta  što hitnije, jer, Institut je svima vrijedan", poručio je Luković.

Međunarodni dan medicinskih sestrara i tehničara obilježava se u znak sjećanja na datum rođenja Florens Najtingel, koja se borila za unaprijeđenje profesije i prava žena. Njenom zaslugom sestrinstvo je  priznato kao profesija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније